Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Xilxes estudia la declaració de Bé d’Interès Cultural per a la Necròpoli

L’Ajuntament de Xilxes estudia la declaració de Bé d’Interès Cultural per a la Necròpoli

El tipus d’assentament, la seua ubicació i el seu estat de conservació són algunes de les característiques singulars d’aquest conjunt

L’Ajuntament de Xilxes està estudiant la tramitació per a sol·licitar a la Conselleria de Cultura la declaració de Bé d’Interès Cultural (BIC) per a la Necròpoli del municipi amb l’objectiu de realçar aquest assentament.
Des de la Regidoria de Cultura s’està treballant en la necessitat de reconèixer la importància d’aquesta necròpoli a través d’una figura de protecció, aspecte que es tractarà en una reunió pròxima amb representants de la Direcció territorial de Cultura i Patrimoni.

Aquest conjunt patrimonial format per sis esteles discoidals data del segle XIII i va ser trobat en el Carrer Juan Carlos I, on pot visitar-se actualment. El tipus d’assentament, la ubicació i l’estat de conservació són algunes de les característiques que aporten rellevància a aquesta necròpoli.

L’impuls de les diferents figures de protecció formen part del conjunt d’accions que està duent a terme l’equip de govern per a protegir i realçar el patrimoni històric, artístic, natural i cultural del municipi com a recurs turístic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.