fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda aprova amb bona nota el seu primer mes sense paper

L’Ajuntament d’Onda aprova amb bona nota  el seu primer mes sense paper

El consistori ha implantat una ferramenta per a tramitar els expedients de forma electr貌nica, que permet reduir la c脿rrega administrativa del consistori i augmentar la rapidesa a l’hora de prestar els servicis municipals

L’Ajuntament d’Onda va posar en marxa l’administraci贸 electr貌nica en la seva organitzaci贸 el passat 1 de setembre. Durant aquest primer mes, el consistori s’ha trobat immers en un proc茅s que suposa dir ad茅u al paper i reduir la seva activitat al pla digital per a la tramitaci贸 exclusiva de tots els expedients que s’incoaren a partir d’eixe dia.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha qualificat la implantaci贸 d’aquest nou sistema com 鈥渃ost贸s鈥, ja que suposa 鈥渦n canvi dr脿stic en el procediment administratiu鈥, encara que s’ha mostrat segur en afirmar que 鈥渁 poc a poc s’est脿 convertint en una plataforma electr貌nica reeixida鈥. A trav茅s del programa OpenSea, 鈥渘o sols s’ha modernitzat l’administraci贸 local, si no que ha suposat un estalvi per a l’Ajuntament i s’han simplificat els procediments, comportant una agilitzaci贸 dels tr脿mits鈥.

Aquesta ferramenta, que continua en ple proc茅s d’adaptaci贸 i millora, est脿 permetent dur a terme de forma electr貌nica el registre municipal, les notificacions o la firma de factures, complint aix铆 amb la Llei de Procediment Administratiu Com煤 de les Administracions P煤bliques. Concretament, Huguet ha informat que des de l’1 al 30 de setembre s’han obert 562 expedients, s’han pujat a la plataforma m茅s de 3.000 documents, s’han realitzat m茅s de 4.000 processos de firma electr貌nica i 174 decrets, aix铆 com s’han registrat m茅s de 3.000 documents d’entrada i m茅s de 1.000 d’eixida.

El servici d’autoliquidacions, tamb茅 online
L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament d’Onda est脿 realitzant una forta inversi贸, 鈥渢ant econ貌mica com humana, per a posar a disposici贸 dels onders tots els mitjans electr貌nics necessaris per a realitzar els seus tr脿mits i ha recordat que, a finals de juny, l’equip de govern va posar en marxa un nou servei de tramitaci贸 municipal online. 鈥淟’equip de govern, en la tasca de facilitar la comunicaci贸 entre l’Ajuntament i la ciutadania, ofereix un servei m茅s r脿pid i c貌mode al ciutad脿 per als seus tr脿mits administratius a trav茅s d’un nou portal denominat Autoliquidaci贸 C60鈥. Des de llavors, els ve茂ns del municipi que ho desitgen 鈥減oden continuar realitzant les gestions en el Servei d’Atenci贸 i Tramitaci贸 (SAT), per貌 si desitgen estalviar-se cues tenen a la seva disposici贸 un nou portal en la web ajuntament.onda.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.