fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les obres de l’Escola Infantil Pr铆ncep Felip de Borriana avancen a bon ritme i el curs comen莽ar脿 amb normalitat i el centre renovat

Les obres de l’Escola Infantil Pr铆ncep Felip de Borriana avancen a bon ritme i el curs comen莽ar脿 amb normalitat i el centre renovat

Els t猫cnics constaten que l鈥檃luminosi que afectava les biguetes del sostre es trobava en una fase avan莽ada en alguns punts, ra贸 per la qual l’obra requeria una execuci贸 urgent.

Les obres de renovaci贸 de les cobertes de l’Escola Infantil Pr铆ncep Felip avancen a bon ritme i el curs comen莽ar脿 amb normalitat el proper 6 de setembre amb el centre renovat.
L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha informat que 鈥渓es obres s’estan realitzant segons el que s鈥檋avia previst, per la qual cosa no afectaran l’inici del nou curs escolar鈥. La primera edil ha explicat que 鈥渟’han aprofitat els mesos d’estiu per a minimitzar l鈥檌mpacte de la reforma en l’activitat educativa del centre i poder realitzar aix铆 aquestes importants obres d’urg猫ncia amb totes les garanties que es requereixen鈥.

En aquest sentit, els t猫cnics de l’obra han constatat que l鈥檃luminosi que afectava les biguetes del sostre es trobava en una fase avan莽ada en algunes de les cobertes de l’edifici, per la qual cosa la reforma requeria fer-se amb immediatesa per a evitar tot tipus de riscos per als usuaris. Cal recordar que en el seu moment es va decidir anul路lar l’煤s d’alguns espais per seguretat.
Els treballs sobre les cobertes de l’edifici tenen un pressupost de 186.224 euros, amb els quals s’han substitu茂t les infraestructures de les teulades de l’edifici i s’est脿 impermeabilitzant el conjunt de terrats del centre.

A m茅s, s’ha aprofitat per a substituir i actualitzar les conduccions principals de les instal路lacions d’aigua i electricitat, amb m茅s de 40 anys. Ra贸 per la qual, entre altres actuacions, s’han desmuntat i retirat cinc dep貌sits d’aigua de fibrociment, un material que ha de ser eliminat de les construccions pel risc nociu del compost.
L’alcaldessa de Borriana ha indicat sobre aquest tema que 鈥渓’edifici ja necessitava una reforma despr茅s de tants anys, cal no oblidar que la seua construcci贸 data de 1974. Amb aquesta actuaci贸 es garanteixen quaranta anys m茅s de vida de l’actual edifici鈥.

Les obres van comen莽ar a principis de juliol, en acabar el curs escolar, despr茅s que els usuaris del centre, primer, i els t猫cnics municipals, despr茅s, advertiren del despreniment progressiu de fragments de les biguetes autoportants d’una de les sis cobertes del centre, la m茅s gran, que va ser a茂llada immediatament.
En aquell moment l’Ajuntament va encarregar una inspecci贸 per a con猫ixer l’estat de conservaci贸 dels sostres de l鈥檈difici, que va confirmar la p猫rdua de resist猫ncia del ciment alumin贸s de les biguetes, sobretot en el bloc que correspon al menjador, per la qual cosa es va decidir mamprendre aquesta

Leave a Reply

Your email address will not be published.