fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les platges de Benicarló s’obrin demà amb totes les garanties sanitàries i de seguretat

Les platges de Benicarló s’obrin demà amb totes les garanties sanitàries i de seguretat

S’han habilitat diferents carrils per a l’entrada i la sortida i s’ha marcat amb estaques la línia de 6 metres des de la vora de la mar. L’horari establert serà de 9.00 a 19.00 hores.

Les platges de Benicarló obriran al públic demà dimecres, una vegada s’han implementat totes les mesures per a assegurar-ne un ús amb totes les garanties sanitàries. Així ho ha anunciat la regidora de Turisme, Isabel Cardona, que ha insistit en què «no hem volgut obrir les platges fins a poder complir amb totes les exigències de les autoritats sanitàries». Cardona ha assegurat que «hem treballat molt dur en els últims dies per a tindre-ho tot a punt el més prompte possible» i ha fet una crida a la responsabilitat individual «perquè encara estem en pandèmia», ha insistit.

L’horari d’obertura s’ha establert de 9.00 a 19.00 hores i queda totalment prohibit col·locar qualsevol tipus d’element com para-sols o tovalloles abans d’esta hora. L’aforament estarà limitat i queden prohibides les reunions de més de 15 persones.

Pel que fa a l’entrada i sortida, s’han habilitat carrils diferents per tal d’evitar el contacte entre els usuaris i serà obligat l’ús de calçat. També és obligat mantindre la distància interpersonal de 2 metres, tant a l’arena com a l’aigua, mentre que pel que fa a la separació dels para-sols, la distància entre els eixos serà de 4 metres.

Els primers 6 metres d’arena des de la vora de la mar estaran delimitats per estaques i queden reservats per a passejar. En canvi, no es podrà jugar en esta zona, com tampoc en les zones esportives i infantils, que quedaran tancades.

L’ús de les dutxes i els rentapeus estarà restringit únicament per a la sortida de la platja, i els lavabos i vestidors estaran tancats. Així mateix, s’instal·laran papereres exclusivament per a tirar les mascaretes.

El bany assistit es podrà fer amb cita prèvia a través del telèfon 673 33 80 27.

Totes estes normes es recordaran permanentment a través de cartells informatius col·locats de forma visible en l’entrada de les platges i a través d’un sistema de megafonia. També quedaran publicats al web de l’Ajuntament i a les xarxes socials institucionals.

L’alcaldessa de Benicarló ha recordat que «totes les mesures estan basades en la normativa de la Generalitat, que hem adaptat a les nostres necessitats i característiques» i ha afegit que «avui mateix han entrat a treballar els quatre operaris contractats per l’Ajuntament que es dedicaran exclusivament a la neteja de les platges». «Estem segurs —ha conclòs l’alcaldessa— que la ciutadania sabrà respectar totes i cadascuna de les normes i que col·laborarà en el compliment de les mesures perquè és l’única opció que tenim per a disfrutar de les nostres platges».

Leave a Reply

Your email address will not be published.