fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’exposició del I Concurs de Fotografia sobre Residus de Bionord ja es pot visitar a Vinaròs

L’exposició del I Concurs de Fotografia sobre Residus de Bionord ja es pot visitar a Vinaròs

La mostra romandrà oberta al públic a la Biblioteca Municipal fins al pròxim 31 de març

El regidor de Medi Ambient i Agricultura de Vinaròs, Jordi Moliner, juntament amb representants del Consorci de Gestió de Residus de Bionord, han presentat avui oficialment a Vinaròs l’exposició itinerant del I Concurs de Fotografia sobre Residus organitzat per l’entitat, que es podrà visitar a la Biblioteca Municipal fins al pròxim 31 de març.

“Des de l’Ajuntament donem suport a aquest tipus d’iniciatives, que busquen crear consciència i fer partícip a la ciutadania de la importància que té una correcta gestió dels residus que generem en el dia a dia”, ha comentat Jordi Moliner sobre aquesta exposició, en la que una de les cinc fotografies premiades és obra d’un participant de Vinaròs, Josep Adell (categoria “Reduir”).

Les altres quatre fotografies guanyadores, en les categories de “Reutilitzar”, “Reciclar”, “Reflexionar” i “Redistribució” han estat les de la Laia Carpintero, Manuel Martí Olivares, Eduardo Manero i Javier Andrés. A més d’aquestes, en l’exposició itinerant es mostren altres obres finalistes, ha explicat Rafael Arnau, director de Comunicació de Bionord.

“Ciutadans dels municipis que formen part del Consorci van participar en aquest concurs, que ha donat lloc a una mostra itinerant d’unes 30 imatges que ja s’han pogut veure en poblacions com Morella, Forcall, Cinctorres, ara a Vinaròs i pròximament a Rossell”, ha assenyalat.

Silvia López, gerent del Consorci de Residus de la zona Castelló Nord (C1), ha explicat que per aconseguir assolir els objectius europeus plantejats per al 2020, en els quals es pretén recollir el 50% dels residus domèstics urbans i de petits comerços i oficines, iniciatives de difusió i sensibilització com aquesta són de gran importància a la regió.

Finalment, Luís Martínez, gerent de la Planta de Residus de Cervera, ha volgut agrair a l’Ajuntament la seua col·laboració en aquesta tasca i ha destacat el treball formatiu que, a través de la Regidoria de Medi Ambient, s’està duent a terme a totes les escoles públiques de Vinaròs, amb xerrades i visites guiades a la planta perquè els estudiants puguen conèixer de primera mà el treball que allí es realitza.

“Vinaròs ha estat el primer municipi de la zona en dur a terme una campanya educativa com aquesta de forma transversal i constant, pel que aplaudim la implicació de l’Ajuntament i animem a totes les altres poblacions i associacions que així ho desitgen a visitar el nostre centre”, ha conclòs Martínez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.