fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Hospital de la Plana de Vila-real utilitza una aplicació mòbil per a realitzar el seguiment quirúrgic dels pacients intervinguts

L’Hospital de la Plana de Vila-real utilitza una aplicació mòbil per a realitzar el seguiment quirúrgic dels pacients intervinguts

L’APP està activa en altres 5 hospitals de la Comunitat i ha superat ja les 4.300 descàrregues en els 3 primers mesos de funcionament.

L’Hospital Universitari de la Plana està utilitzant una aplicació mòbil (APP) per al seguiment quirúrgic dels pacients intervinguts, tant en la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés com en cirurgia programada.

En el moment del seu ingrés, l’Hospital facilita als pacients que seran intervinguts un codi alfanumèric amb el qual els seus familiars o afins poden rebre informació en temps real sobre el seu procés quirúrgic. Per a accedir a esta informació, han de descarregar-se una APP de forma gratuïta.

L’objectiu d’esta eina d’humanització, que s’ha instal·lat també en altres cinc hospitals de la Comunitat Valenciana, és facilitar als acompanyants el seguiment quirúrgic del pacient intervingut, oferint informació en temps real i disminuint possibles estats d’ansietat. Així i tot, esta eina no substitueix el procés d’informació clínica que igualment rebrà el pacient i el seu entorn.

La descàrrega de l’aplicació és totalment gratuïta i s’activa a través d’un codi alfanumèric personal que se li lliura al pacient en el moment del seu ingrés. El pacient pot lliurar este número a qui considere, per la qual cosa es compleix la protecció de dades clíniques. L’aplicació únicament està activa durant el mateix dia de la intervenció i ofereix informació en tres estats: cirurgia programada; pacient en preoperatori; pacient en quiròfan; i sortida de quiròfan. La informació s’actualitza de manera automàtica gràcies a un procés de lectura de codis activat en l’àrea quirúrgica.

Amb esta aplicació, que ha superat ja les 4.300 descàrregues en els sis hospitals autonòmics en els quals es troba activa, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, tracta de facilitar a acompanyants i familiars el seguiment de l’acte quirúrgic. Els hospitals que utilitzen l’APP, a més de la Plana de Vila-real, són l’Hospital Francesc de Borja, de Gandia, La Fe i l’Hospital General, de València, l’Hospital Arnau de Vilanova, de Llíria i l’Hospital Sant Joan, d’Alacant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.