Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Hospital General Universitari de Castelló obté l’acreditació per a operar a persones transsexuals

L’Hospital General Universitari de Castelló obté l’acreditació per a operar a persones transsexuals

La Conselleria autoritza les mamoplàsties i les mastectomies en este centre.

L’Hospital General Universitari de Castelló (HGUCS) ha obtingut l’acreditació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a realitzar mamoplàsties i mastectomies a persones transsexuals. D’esta manera, es converteix en el centre sanitari de referència per a este tipus d’intervencions quirúrgiques per a la província de Castelló.

Des de la Unitat d’Identitat de Gènere del centre, constituïda l’any 2017, el Servei d’Endocrinologia i Nutrició, el responsable de la qual, Ángel Merchante, al costat del seu equip d’endocrinòlegs i amb la implicació de la Gerència del centre, han sigut els principals promotors d’esta iniciativa, ja que atenien ja 80 persones trans, 30 d’elles en espera d’una intervenció quirúrgica mamària.

Les persones que accedeixen a esta fase del procés de reassignació de sexe, han hagut de passar prèviament per altres dos, seguint el protocol de la Unitat d’Identitat de Gènere: l’atenció psicoterapèutica i la teràpia hormonal i farmacològica. La primera es realitza en el Departament de Salut de la Plana i la segona, en el General de Castelló.

Ara, en esta tercera fase acabada d’aprovar per la Conselleria, es podran realitzar operacions de mamoplàsties i mastectomies a persones transsexuals en el centre sanitari castellonenc.

Fins al moment, les intervencions quirúrgiques mamàries al col·lectiu transsexual es realitzaven a l’Hospital Doctor Peset, a València. Ara, amb l’acreditació el centre castellonenc, que compta amb els mitjans i personal qualificat en patologia mamària, també pot realitzar-ho.

D’esta manera, les persones que es troben en tractament ja disposen dels recursos per a dur-ho a terme a la província de Castelló, evitant així haver de traslladar-se a la de València.

Leave a Reply

Your email address will not be published.