Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València amplia la seua presència a Gandia

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València amplia la seua presència a Gandia

J. Emili Aura, director d’UVgandia, Beatriz Fernández, directora de l’Orquestra, i Nahuel Gonzàlez, regidor de cultura han presentat el nou acord amb l’Àrea d’activitats musicals de la Universitat que amplia la presència de l’Orquestra en la capital de la Safor.

Dos seran els concerts que, a partir d’este curs, oferirà l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València a Gandia de manera anual. El primer d’ell està previst per al pròxim 17 d’octubre amb motiu de l’obertura de curs acadèmic. Mentrestant, el segon arribarà coincidint amb les festes nadalenques. Ambdues cites tindran lloc al Teatre Serrano, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia. El Regidor de cultura ha qualificat de “molt gratificant” esta nova oferta cultural posant de manifest la col·laboració entre ambdues institucions i “posant en valor l’eix cultural format per la Casa de la Marquesa i el Teatre Serrano”. Per la seua banda, el director del centre de Gandia de la Universitat considera que ampliar la presència de la Universitat a la ciutat a través de la cultura és sempre “una bona decisió”.

Beatriz Fernández, directora de l’Orquestra, ha estat l’encarregada de presentar el programa que s’inclourà en els dos concerts simfònics. El primer d’ells presentarà un programa divers amb peces de Mozart, Debussy o Schumann mentre que el concert de Nadal “busca la complicitat de la gent al presentar valsos i polonesos russos de Chaikovski més coneguts per la gent”. Les dues cites seran obertes a la ciutadania i estan previstes a les 19.30h.

El seu representant, Daniel Vidal, ha explicat que esta formació intenta “donar al públic assistent les rutines i estratègies necessàries per a escoltar d’altra manera el concert del pròxim dia 17”. Este curs, de matrícula gratuïta, es realitzarà les vesprades del 14 i el 17 d’octubre a la Casa de la Marquesa i al Teatre Serrano respectivament. La inscripció està oberta a la web www.uv.es/uvgandia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.