fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’UJI i l’Ajuntament llancen un concurs d’idees per fer funcionar equips dom猫stics amb energia humana

L’UJI i l’Ajuntament llancen un concurs d’idees per fer funcionar equips dom猫stics amb  energia humana

El certamen 茅BRICKbike estableix tres premis per al desenvolupament dels projectes.

La Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Castell贸 llancen el concurs d’idees 茅BRICKbike per al desenvolupament d’iniciatives dirigides a utilitzar l’energia generada pel moviment hum脿 per al funcionament d’equipaments dom猫stics. El concurs, emmarcat en el projecte de casa solar 茅BRICKhouse, estableix un premi de 650 euros per a cadascun dels tres equips seleccionats perqu猫 puguin invertir-ho en el desenvolupament de la seva idea. El termini per a la presentaci贸 de propostes finalitza el 4 de setembre de 2016 i la resoluci贸 del jurat es coneixer脿 el 23 d’aquest mateix mes.

El concurs busca impulsar la proposta i execuci贸 d’idees sobre com aprofitar l’energia humana amb la finalitat d’aconseguir la pot猫ncia necess脿ria per engegar algun equipament de la casa solar 茅BRICKhouse desenvolupada per un equip d’estudiants i investigadors de l’Escola Superior de Tecnologia i Ci猫ncies Experimentals de l’UJI. Per generar l’energia per a equips com una televisi贸, un ordinador port脿til, carregadors o r脿dios, entre uns altres, el concurs permet fer 煤s de components, peces, mecanismes i complements que hauran de respectar els principis de sostenibilitat: Reducci贸 de residus, Reutilitzaci贸 i Reciclatge.

El concurs segueix el model del certamen internacional Solar Decathlon Europe al que es va presentar el projecte 茅BRICKhouse en 2014. En l’actualitat, aquest projecte ha estat revisat i el prototip de casa solar s’est脿 reconstruint, ja de manera permanent, al Campus de Riu Sec de l’UJI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.