fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

M茅s de 190 persones majors dependents ja compten amb un detector de fum en la seua llar a Castell贸

M茅s de 190 persones majors dependents ja compten amb un detector de fum en la seua llar a Castell贸

La iniciativa va ser posada en marxa en febrer per l’Ajuntament amb l’objectiu de protegir a este col路lectiu de possibles incendis.

L’Ajuntament de Castell贸 ha finalitzat este mes de juliol la instal路laci贸 dels 190 detectors de fum que va comen莽ar a col路locar en febrer en les llars de persones majors dependents. Esta iniciativa, impulsada per les regidories de Benestar Social, Salut P煤blica i Seguretat Ciutadana, pret茅n protegir a este col路lectiu davant de possibles incendis en els seus habitatges, ja que 茅s un dels m茅s vulnerables davant d’este tipus d’accidents.

La col路locaci贸 d’estos dispositius ha comptat amb un pressupost de 2.400 euros, que ha sigut totalment assumit per la Regidoria de Salut P煤blica. Els Serveis Socials han sigut els responsables de remetre als Bombers Municipals, els encarregats de la seua instal路laci贸, el llistat de persones que compleixen les caracter铆stiques del col路lectiu al qual va dirigit este projecte: persones majors de 80 anys que viuen soles o amb persones tamb茅 d’avan莽ada edat o en una circumst脿ncia similar i que es troben en una situaci贸 de depend猫ncia i vulnerabilitat.

Este col路lectiu t茅 un major risc de tindre un descuit o patir un accident que pot derivar en un incendi, i per les seues condicions poden tardar m茅s a adonar-se del que succeeix i tamb茅 en reaccionar. Fins al moment, aquells que s’han beneficiat d’esta iniciativa s贸n els usuaris del Servei Municipal d’Ajuda a Domicili (SAD) i de la Teleajuda Municipal, a m茅s d’altres persones de les que Serveis Socials t茅 const脿ncia de la seua situaci贸.

Els detectors de fum, que han sigut instal路lats en diferents ubicacions de les llars segons les caracter铆stiques dels habitatges, s贸n uns xicotets aparells que avisen quan es produeix un incendi o s’acumula una quantitat perillosa de fum. A m茅s, tamb茅 emeten una alerta sonora, que avisa tant a les persones que viuen en la casa com als ve茂ns, i una altra lum铆nica, per a persones sordes o amb problemes d’audici贸.

Els dispositius estan connectats a un servei de teleassist猫ncia. En cas que oc贸rrega algun accident, el detector de fum es connecta a una central d’alarma que permet activar els serveis d’emerg猫ncia necessaris. Els Serveis Socials s贸n els encarregats de la supervisi贸 del projecte, dels equips de teleajuda i del seguiment anual i del recanvi de piles dels dispositius. Amb estes mesures preventives, l’Ajuntament pret茅n millorar la qualitat de vida de les persones majors en situaci贸 de depend猫ncia i vulnerabilitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.