fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Monferrer atén les demandes de veïns i comerços de la platja i suspén les obres de la Mediterrània els mesos de juliol i agost

Monferrer atén les demandes de veïns i comerços de la platja i suspén les obres de la Mediterrània els mesos de juliol i agost

L’alcalde de Borriana es reuneix amb l’adjudicatària del projecte i acorda paralitzar la primera setmana de juliol l’execució del projecte i reprendre al setembre les obres.

L’alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, ha atés les demandes dels veïns i comerços de la platja i ha acordat la suspensió de les obres de l’Avinguda Mediterrània durant els mesos de juliol i agost. Es tracta d’un dels compromisos adquirits pel hui primer edil amb residents, empresaris i negocis de la zona marítima “que volíem materialitzar i així ho hem fet”.

Tal com ha acordat l’alcalde, l’empresa adjudicatària paralitzarà les obres de remodelació de l’Avinguda Mediterrània la primera setmana de juliol i fins a final d’estiu quan es reprenguen els treballs amb normalitat. L’objectiu de Jorge Monferrer, tal com ha declarat, “és evitar les molèsties ocasionades per les obres als comerços, veïns i turisme durant els mesos de temporada alta”.

La paralització del 90% de l’activitat no suposa cap cost al consistori, així s’ha acordat després de dialogar amb l’empresa constructora. Durant l’estiu l’activitat continuarà en un parell de punts en els quals es continuarà treballant amb normalitat, els quals no impediran la normal circulació del trànsit en tots dos sentits.

A més, tal com ha assenyalat l’alcalde de Borriana, “la suspensió temporal de les obres de l’avinguda Mediterrània s’executarà sense cap cost per a Borriana”. “Vam demostrar no sols que era factible amb diàleg i enteniment, sinó que allò que ens demanaven els ciutadans i altres negocis afectats era assenyat i viable”. Perquè “el primer és escoltar els nostres veïns i som conscients que aquesta obra genera molèsties durant la temporada alta d’estiu”, ha afegit el primer edil.

De la mateixa manera, l’avinguda s’obrirà al trànsit en doble sentit, aquest cap de setmana amb motiu dels festejos de la Nit de Sant Joan. Estarà habilitat des d’aquest divendres, 23 de juny, a partir de les 19h de la vesprada i fins al dilluns, 26 de juny, a l’inici dels treballs d’obra, al voltant de les 7h del matí.

El tram des del Carrer Suera fins al Carrer Verge de la Rosada solament romandrà obert, per motius tècnics, durant la tard-nit del divendres i fins a la finalització del dispositiu de seguretat per a la Nit de Sant Joan. Així, durant tot el cap de setmana es podrà circular en doble sentit des del Camí Fons fins a la rotonda del Port i des de la carretera del Grau fins al Carrer Joan Carles I, amb aquest tram com a excepció.

En aquest sentit, Monferrer ha ressaltat la importància de l’obertura al trànsit en doble sentit amb l’objectiu de “evitar el possible col·lapse del trànsit en la zona en un dia de tanta afluència com Sant Joan”. Per a la normal circulació, l’empresa buidarà d’elements el carrer i taparà les obres, a excepció dels grans forats de les zones de bombament, així com la neteja amb màquines escombrariaires per a deixar neta la calçada .

Característiques obres

Amb aquestes obres, Borriana gaudirà d’una nova secció viària amb una vorera de 4 metres d’ample a la qual se li adossa una línia d’aparcaments de 2,2 metres d’ample. La calçada amb 2 carrils de circulació, de 3,25 metres cadascun, separarà l’espai reservat per a vianants i bicicletes. El projecte contempla la col·locació d’una canonada d’impulsió d’aigua potable de polietilé que substituirà l’actual de fibrociment.

També inclou noves canalitzacions i bombaments per a l’evacuació d’aigües residuals i pluvials que suposaran una millora de cara a les pluges i possibles inundacions. A més, es col·locaran bancs, papereres, nou enllumenat i s’està estudiant l’emplaçament d’arbres després de la petició del veïnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.