fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella acull la xerrada Youcanyolé Medical Camp sobre la seua experiència a Kenia

Morella acull la xerrada Youcanyolé Medical Camp sobre la seua experiència a Kenia

Youcanyolé és una de les ONG amb les quals col·labora el Fons de la Solidaritat de l’ajuntament de Morella.

Morella acull hui a les 19.30 hores la xerrada Youcanyolé Medical Camp. Esta tracta sobre l’experiència viscuda per l’ONG Youcanyolé a Kenia on van realitzar treballs de cooperació i en la qual els membres de l’expedició es van quedar atrapats a l’aeroport sense vol de tornada. Així, Youcanyolé és una de les ONG amb les quals l’ajuntament de Morella col·labora amb el Fons de la Solidaritat i la conferència és un dels punts establerts a les bases per a poder conscienciar al públic sobre les activitats que realitzen. Cal comentar que el doctor i morellà Miguel Medina és un dels participants d’esta expedició.

La regidora de Benestar Social, Malú Blasco, ha destacat que “l’ONG ha realitzat una gran tasca a Kenia sobre la qual ens explicaran a la xerrada de demà”. A més, l’edil ha comentat que “Youcanyolé és una de les ONG amb les quals col·laborem amb el 0,7% que destinem al Fons de la Solidaritat i, per tant, realitzen esta conferència per tal d’explicar i conscienciar al públic sobre les tasques que realitzen”. Malú ha aprofitat per a “invitar a tots i totes a assistir a la xerrada Youcanyolé Medical Camp per a conéixer les tasques que desenvolupen arreu del món”. Malú ha afegit que “este és un cas molt interessant en el qual, a més van tindre problemes amb el vol de tornada i es van quedar a l’aeroport de Nairobi després d’estar 20 dies desenvolupant el seu treball de cooperació”.

Cal recordar que aquest 2017, Morella destina 15.000 euros al Fons de la Solidaritat amb un total de set projectes. La capital dels Ports és una de les poques ciutats de la província que manté el 0.7% del pressupost destinat a causes benèfiques. Així, el pressupost es divideix entre 13.500 euros que aporta l’ajuntament al fons i 1.500 que ha donat l’empresa ahorradoras.com. L’ajuntament de Morella col·labora amb set projectes a diferents països com la India, Burkina Faso, Tunísia, Nicaragua, Ghana, El Salvador i Togo. Així, col·labora amb l’Assemblea de la cooperació per la Pau, Youcanyole, la Fundación Vicente Ferrer, Mans Unides, ASOL, la Creu Roja i Delwende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.