fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Noves tarifes per a taxis a València amb un augment del 7,17%

Noves tarifes per a taxis a València amb un augment del 7,17%

La Conselleria de Mobilitat i les associacions de taxistes es posen d’acord per registrar un augment en els preus per viatjar en taxi aquest 2023

Els taxis de València tindran noves tarifes este any 2023 que registraran un augment del 7,17% en comparació amb l’any anterior. Això ha estat acordat per la Conselleria de Mobilitat, dirigida per Rebeca Torró, i les associacions majoritàries del taxi com la Federació Sindical del taxi i l’Associació Gremial Provincial d’Auto Taxis de València.

El primer esborrany presentat per la Conselleria de Mobilitat a les organitzacions gremials del taxi ha estat acceptat, per la qual cosa el preu per viatjar en taxi augmentarà un 7,17% aquest any 2023. Aquesta pujada arriba després de les protestes del sector del taxi pel incompliment de la Conselleria davant la seua negativa d’incrementar les tarifes.

En la tarifa 1, la baixada de banderera passarà a costar 1,75 euros, mentre que la importació per quilòmetre recorregut serà de 1,18 euros i 21,38 euros per hora d’espera. En la tarifa 2, la baixada de banderera serà de 2,30 euros, el quilòmetre recorregut 1,28 euros i un total de 24,56 euros per hora d’espera. Els mínims de percepció ascendeixen als 4,3 euros en horari diürn, 6,4 euros en el nocturn i s’estableix un mínim de 12,50 euros per a trajectes a l’aeroport.

L’augment de les tarifes també evita la vaga prevista. El sector del taxi havia reclamat un augment en les tarifes degut a la inflació generalitzada dels preus. No obstant, davant el ‘no’ de la Conselleria de Mobilitat a augmentar les tarifes, la Federació Sindical del taxi i l’Associació Gremial Provincial d’Auto Taxis de València convocaren diverses jornades de paro total durant aquest mes de febrer. Una d’aquestes jornades estava prevista per al final de setmana del 11 i 12 de febrer, però gràcies a l’acord entre les associacions del taxi i el govern valencià, s’ha aconseguit desconvocar els paros totals d’aquesta setmana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.