fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Obert el termini de presentació d’empreses al concurs de les obres de rehabilitació de Vila Elisa a Benicàssim

Obert el termini de presentació d’empreses al concurs de les obres de rehabilitació de Vila Elisa a Benicàssim

El projecte surt amb un pressupost inicial de 2.520.609,30 euros que es destinaran a l’obra de restauració del palauet i el jardí de la vila.

Ahir va quedar publicat l’anunci de licitació del projecte d’obres de Vila Elisa. Amb un termini de tretze dies naturals a partir d’esta data, les empreses interessades a executar la construcció podran presentar les seues ofertes per aconseguir l’adjudicació dels treballs.

El projecte d’execució parteix amb un pressupost de 2,5 milions d’euros que es destinarà a retornar el valor al palauet d’estil neoclassicista i que és una de les icones del Passeig Pilar Coloma de Benicàssim i de l’inici de la tradició turística de la localitat.

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, ha manifestat que “seguim fent passos ferms cap a la finalització d’este projecte perquè volem que, per fi, els veïns de Benicàssim puguen aprofitar i gaudir del seu patrimoni. Va ser un dels meus compromisos quan vaig assumir la responsabilitat de govern en l’alcaldia i ara puc dir amb satisfacció que ens ha costat molt, però ho hem aconseguit. Hem desbloquejat el projecte i ho aconseguirem convertir en un centre de congressos sociocultural per impulsar el dinamisme de la nostra ciutat”.

Este projecte d’obra ha estat redactat pels arquitectes José Ramón Torno, Carlos Ortega i Aleksandra Mrdja, amb la participació com a assessor emèrit de Manuel Portaceli, el redactor original del primer projecte. Els treballs que s’escometran parteixen amb un objectiu primordial, com és respectar la singularitat d’este edifici emblemàtic construït en 1943. Però al mateix temps la dotarà dels espais i àrees de gestió i treball necessaris per a convertir-ho en un lloc de referència per a usos múltiples.

La nova Vila Elisa veurà remodelat completament el seu interior dotant-la de sala d’exposicions, sala d’actes, saló de recepcions, aules multiusos i aules tecnològiques entre altres dependències que serviran per al correcte funcionament de tot el complex sociocultural.

A més, d’altra banda, l’edifici auxiliar, és a dir, l’antic magatzem, es convertirà en una moderna cafeteria que donen servei de restauració a l’edifici i, probablement al públic de manera oberta.

El pressupost de l’obra ascendeix a 2.520.609,30 euros per a la seua licitació. I, d’altra banda, el termini d’execució serà de 10 mesos, a partir de l’inici de l’obra, que podria donar inici a principis de 2018, ja que després de la licitació per procediment urgent, la seua adjudicació es preveu dins d’este mateix any.

El projecte de remodelació de Vila Elisa contempla l’actuació sobre tota la parcel·la d’una superfície total de 4263 metres quadrats i els dos edificis que compten amb una superfície construïda entre tots dos de gairebé 2000 metres quadrats

Leave a Reply

Your email address will not be published.