fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda aprova suplements de crèdit per als projectes europeus

Onda aprova suplements de crèdit per als projectes europeus

S’augmenten les partides destinades a cofinançar-se amb Fons Feder este mateix any en 200.000 euros.

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat esta vesprada en sessió plenària una incorporació de crèdits per a adaptar-se a les exigències de la Unió Europea i el compliment dels requisits per a la gestió dels Fons Feder obtinguts gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que va desenvolupar l’equip de govern a principis d’esta legislatura. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet ha explicat després de la celebració del Ple que “dels 5 milions que invertirem en la transformació d’Onda, en este 2018 hem de tenir un 15% licitat i adjudicat. Però, a més, Europa ens exigeix que cadascun dels objectius temàtics que hem desenvolupat a la EDUSI tinga la seva pròpia partida pressupostària. Per açò, en este Ple hem dut a terme esta proposta de modificació en els comptes municipals”.

Així, s’han adjudicat mitjançant suplements de crèdit i crèdits extraordinaris un total de 203.810 euros a les partides per a projectes de l’EDUSI que ja existien i que es finançaran en un 50% amb fons europeus. Cal recordar que durant este 2018, Onda té previst dur a terme els projectes per a la rehabilitació de la Campaneta, el Corredor Verd del riu Sonella i els treballs a l’avinguda País Valencià. A més, dins d’estos projectes també s’augmentarà i diversificarà l’oferta per al Centre de Formació per a l’Ocupació de Monteblanco i s’escometran les primeres actuacions per a desenvolupar el pla d’Onda Smart City.

Huguet ha recordat que “tenim una altra forma de fer Europa i una altra forma de fer Onda, ja que estos projectes no solament seran canvis estructurals en infraestructures importants sinó que han d’anar acompanyats de contingut. S’ha acabat l’època d’obres faraòniques que no tenien sentit productiu, és una exigència d’Europa i un convenciment nostre, que cada euro que invertim ha d’optimitzar-se al màxim en tots els sentits, en l’econòmic, en l’ecològic i en el social” i ha conclòs dient que “gràcies a les gestions que hem dut a terme des del principi de mandat, esta EDUSI ens permetrà unes inversions que suposen una xifra històrica en el nostre municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.