fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda promociona els seus polígons industrials a través de l’IVACE

Onda promociona els seus polígons industrials a través de l’IVACE

L’equip de govern treballa perquè el municipi siga considerat com a ‘Zona industrial prioritària’.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha realitzat este matí un balanç de la situació en la qual es troba la promoció econòmica del municipi i, més concretament, la industrial com a creadora de noves oportunitats per a seguir creixent. L’objectiu de l’equip de govern és aconseguir que Onda siga declarada ‘Zona industrial prioritària’ i per a açò treballa al costat de la Generalitat Valenciana i l’IVACE. “Amb l’arribada de la crisi econòmica, una gran part del nostre teixit industrial va veure frenat el seu desenvolupament. En l’actualitat disposem de 10 milions de m2 de polígons industrials i només un 50% estan ocupats. Per esta raó, treballem juntament amb altres administracions, en diferents iniciatives i plans, per a tirar endavant polítiques que promocionen el nostre parc empresarial”, ha explicat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet.

L’Ajuntament treballa principalment sobre dues vies d’actuació per a portar endavant este Pla: una compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i, la segona, de l’Institut Valencià de Competitivitat Industrial (IVACE). “El govern valencià està desenvolupant una Llei d’àrees empresarials, que serà la primera d’este àmbit a Espanya. A més, marcarà una sèrie de rangs perquè, en funció del municipi i el seu sòl industrial, es puga fer una catalogació precisa d’eixos polígons industrials. Pel que respecta a Onda, estem treballant perquè els 10 milions de m2 que tenim de polígons industrials estiguen en la capçalera de la Comunitat Valenciana, s’incloguen en esta nova llei i siguen considerats com a ‘Zona industrial prioritària”, ha afegit Huguet. En esta línia, l’alcalde d’Onda ha destacat que “en els últims dos anys s’ha vist una reactivació econòmica, que unida a les polítiques d’este Ajuntament, ha provocat en la ciutat un augment del nombre de llicències en més d’un 50% en 2016 respecte al 2015. Concretament, en l’últim any es van arribar a concedir 80 per un valor de més de 5 milions d’euros, la qual cosa demostra que ha augmentat la inversió en els polígons industrials del nostre municipi de forma considerable”.

Quant a la segona via d’actuació, al costat de l’Institut Valencià de Competitivitat Industrial, Huguet ha explicat que “l’Ajuntament ha donat a conéixer a l’IVACE les condicions en les quals es troben els 12 polígons industrials de la població i de quins serveis disposen, com per exemple fibra òptica, depuradora mancomunada, xarxes de comunicació, etc… D’esta manera qualsevol grup empresarial que vulga invertir a Onda pot conèixer de primera mà les condicions en les quals es troben els nostres polígons industrials”, ha subratllat Huguet.

Finalment, l’alcalde ha assenyalat que “tot el que puguem desenvolupar juntament amb altres administracions, tant de polítiques actives d’ocupació, com de promoció, incentius i inversió dels nostres polígons industrials, ho portarem endavant amb l’objectiu de lluitar contra la xacra social de l’atur. En estos dos anys, este equip de govern ha engegat diverses mesures per a aconseguir-ho, malgrat que les competències en ocupació no les té el consistori”. En este sentit, ha recordat que al maig del 2017 Onda comptava amb 2.072 aturats, mentre que al maig de 2015, poc després de prendre possessió del càrrec, Onda comptava amb 2.823. “A més, també ha augmentat el nombre de persones que cotitzen a la Seguretat Social que, aproximadament, són 1.000 més en estos dos primers anys de govern. Són xifres optimistes, però volem que el nombre d’aturats seguisca disminuint. I, encara que no tenim les competències en ocupació, seguirem realitzant iniciatives i incentivarem a les empreses perquè es creuen noves oportunitats de treball”, ha conclòs Huguet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.