fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda reuneix als t猫cnics municipals per explicar els procediments a seguir en els projectes FEDER

Onda reuneix als t猫cnics municipals per explicar els procediments a seguir en els projectes FEDER

La Uni贸 Europea estableix uns criteris molt exigents per a la concessi贸 d’estes ajudes que suposaran un gran avan莽 per a la localitat ja en 2018.

L’Ajuntament d’Onda ha reunit als t猫cnics municipals per explicar-los els procediments que han de seguir els projectes subvencionats amb el Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) obtinguts gr脿cies a l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat amb els quals es realitzaran 5 milions d’inversi贸 a la localitat. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “茅s una primera reuni贸 informativa amb els departaments que estaran implicats en este tipus de projectes en els quals la Uni贸 Europea estableix uns criteris molt exigents que cal complir. Hem explicat als treballadors municipals la import脿ncia i l’avan莽 que suposar脿 estes inversions que es comen莽aran a executar en 2018”.

Amb les accions que es duran a terme, es pret茅n fer d’Onda una ciutat m茅s sostenible i adaptar-la a les necessitats de societat actual. L’alcalde ha assenyalat que “esta estrat猫gia 茅s una oportunitat per a la transformaci贸 de la ciutat. Volem aconseguir el millor resultat possible d’esta inversi贸, ja que suposar脿 una milloran莽a en la qualitat de vida de les i els ciutadans d’onda”.

L’obtenci贸 d’estes ajudes suposa l’actuaci贸 en quatre 脿mbits, la tecnologia de la informaci贸, millorant el seu 煤s, acc茅s i la qualitat, la sostenibilitat urbana amb actuacions en el medi ambient i el foment del patrimoni hist貌ric i cultural, les reduccions d’emissions de carboni apostant per la mobilitat urbana sostenible, l’efici猫ncia energ猫tica i 煤s d’energies renovables, i finalment, la inclusi贸 social amb ofertes formatives i regeneraci贸 d’脿rees degradades.

Els dos primers projectes que es duran a terme 茅s la creaci贸 del Corredor Verd del Sonella i la reforma de la Campaneta. Quant al Corredor Verd, la finalitat d’esta obra 茅s crear un itinerari per a vianants i ciclista al costat del riu, d’uns 3,8 quil貌metres de longitud, per gaudir recreativament i socialment d’este entorn. A m茅s de la seua funci贸 com a espai d’oci i esport, amb este corredor tamb茅 es tracta de preservar i conservar del patrimoni natural, hist貌ric i hidr脿ulic i connectar la nova xarxa de camins que es projecte amb la xarxa de camins, senderes i vies pecu脿ries existents, de manera que es fomente conjuntament el turisme natural i cultural. D’altra banda, es vol reduir els riscos d’inundaci贸 que presenta la zona conforme als estudis d’inundabilitat. En la primera fase de treballs es crearan 925 metres lineals de l’itinerari principal, que suposa una superf铆cie de 2.549 m2 dels 242.298,47 m2 totals que tindr脿 el recorregut.

Respecte a la Campaneta, es tracta de la f脿brica m茅s antiga que hi ha en peus en el municipi. L’objectiu 茅s posar-la en valor per a usos culturals i tenir un testimoniatge que recorde la idiosincr脿sia i els or铆gens a la localitat. “Es pret茅n recuperar-ho com a element etnol貌gic visitable de la producci贸 antiga de la cer脿mica i adaptar-ho per a un centre de viver creatiu per a artistes locals, encara que el seu 煤s encara est脿 per definir”, ha concl貌s l’alcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.