fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Protecció Civil i Emergències alerta de pluges intenses en la Comunitat Valenciana.

Protecció Civil i Emergències alerta de pluges intenses en la Comunitat Valenciana.

Demà s’esperen precipitacions de fins a 100 l/m² en dotze hores en zones de Catalunya, i de 20 l/m² en una hora en altres punts de la Comunitat Valenciana, Aragó i Balears.

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, d’acord amb les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), alerta per pluges intenses en àrees de l’est peninsular, a més de les illes Balears.

S’espera que les fortes pluges que hui estan afectant ja zones de Catalunya i Aragó siguen encara més intenses en la jornada de demà i que s’estenen per altres punts de la Comunitat Valenciana i Balears. En zones de Girona s’esperen fins a 100 l/m² en 24 hores, i registres de 20 l/m² en una hora en la resta. Moltes d’estes precipitacions es produiran en forma de tempestes.

A més, hui es preveuen vents costaners forts en el litoral d’Andalusia oriental.

Es recomana el següent davant de les pluges intenses:

• Si va conduint, disminuïsca la velocitat, extreme les precaucions i no es detinga en zones on puga discórrer gran quantitat d’aigua.

• Si ha de viatjar, procure circular preferentment per carreteres principals i autopistes.

• En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s’ha de tindre en compte el lloc on s’aparquen els vehicles. El ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns d’altri i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.

• Si comença a ploure de manera torrencial, pense que existeix risc d’inundació.

• No travesse amb el seu vehicle ni a peu, els trams inundats, perquè desconeix el que pot haver-hi davall de l’aigua i localitze els punts més alts de la zona. No intente salvar el seu automòbil enmig d’una inundació.

• Si es troba en el camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i pujols, evitant travessar guals inundats. Igualment, ha de dirigir-se als punts més alts de la zona.

• No obstant això, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos aconsella mantindre’s informat en tot moment de la possible evolució dels canvis meteorològics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.