fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Protecci贸 Civil i Emerg猫ncies alerta de pluges intenses en la Comunitat Valenciana.

Protecci贸 Civil i Emerg猫ncies alerta de pluges intenses en la Comunitat Valenciana.

Dem脿 s’esperen precipitacions de fins a 100 l/m虏 en dotze hores en zones de Catalunya, i de 20 l/m虏 en una hora en altres punts de la Comunitat Valenciana, Arag贸 i Balears.

La Direcci贸 General de Protecci贸 Civil i Emerg猫ncies del Ministeri de l’Interior, d’acord amb les prediccions de l’Ag猫ncia Estatal de Meteorologia (AEMET), alerta per pluges intenses en 脿rees de l’est peninsular, a m茅s de les illes Balears.

S’espera que les fortes pluges que hui estan afectant ja zones de Catalunya i Arag贸 siguen encara m茅s intenses en la jornada de dem脿 i que s’estenen per altres punts de la Comunitat Valenciana i Balears. En zones de Girona s’esperen fins a 100 l/m虏 en 24 hores, i registres de 20 l/m虏 en una hora en la resta. Moltes d’estes precipitacions es produiran en forma de tempestes.

A m茅s, hui es preveuen vents costaners forts en el litoral d’Andalusia oriental.

Es recomana el seg眉ent davant de les pluges intenses:

鈥 Si va conduint, disminu茂sca la velocitat, extreme les precaucions i no es detinga en zones on puga disc贸rrer gran quantitat d’aigua.

鈥 Si ha de viatjar, procure circular preferentment per carreteres principals i autopistes.

鈥 En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s’ha de tindre en compte el lloc on s’aparquen els vehicles. El r脿pid ascens del nivell de les aig眉es pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a m茅s, arrossegar-los, provocant danys a b茅ns d’altri i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.

鈥 Si comen莽a a ploure de manera torrencial, pense que existeix risc d’inundaci贸.

鈥 No travesse amb el seu vehicle ni a peu, els trams inundats, perqu猫 desconeix el que pot haver-hi davall de l’aigua i localitze els punts m茅s alts de la zona. No intente salvar el seu autom貌bil enmig d’una inundaci贸.

鈥 Si es troba en el camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i pujols, evitant travessar guals inundats. Igualment, ha de dirigir-se als punts m茅s alts de la zona.

鈥 No obstant aix貌, el dif铆cil pron貌stic dels fen貌mens tempestuosos aconsella mantindre’s informat en tot moment de la possible evoluci贸 dels canvis meteorol貌gics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.