fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Rob貌tica per a la motivaci贸 escolar a Almassora

Rob貌tica per a la motivaci贸 escolar a Almassora

L’IES Falomir activa un projecte per a unir a alumnes de Batxillerat i Infantil.

L’IES 脕lvaro Falomir d’Almassora s’ha convertit en pioner en activar un projecte de rob貌tica educativa entre alumnes de diferents nivells que pret茅n promoure la motivaci贸 i reduir l’aband贸 escolar. L’alumnat de Batxillerat s’ha convertit, al seu torn, en docent d’estudiants d’Infantil i Prim脿ria dels sis col路legis de la localitat a trav茅s d’esta iniciativa que lidera el professor d’inform脿tica Julio Pacheco.

L’Ajuntament d’Almassora ha confirmat la seua col路laboraci贸 en la compra de material d’aula que permeta sostenir un projecte mitjan莽ant el qual l’alumnat de major nivell aporta al d’una etapa menor els seus coneixements i experi猫ncies sobre la rob貌tica educativa i el seu 煤s tant en l’aula com en el pensament computacional gen猫ric en la resta d’assignatures. Este fet obliga als participants de Batxillerat a preparar-se les classes i assumir una responsabilitat desconeguda des del prisma de l’alumnat.

La motivaci贸 s’incrementa amb la incorporaci贸 d’esta faceta, la pr脿ctica i transmissi贸 dels coneixements adquirits i el refor莽 de l’autoestima en sentir-se d’utilitat per a estudiants m茅s joves. Tot a莽貌, al mateix temps que el conjunt de l’alumnat apr茅n a “fer un 煤s habitual dels recursos tecnol貌gics disponibles amb la finalitat de resoldre els problemes reals d’una manera eficient, aix铆 com avaluar i seleccionar noves fonts d’informaci贸 i innovacions tecnol貌giques a mesura que van apareixent”, assenyala el professor Pacheco.

La regidora d’Educaci贸 d’Almassora, Mar铆a Jos茅 Tormo, coincidix amb l’impulsor de la iniciativa en qu猫 perqu猫 l’alumnat de totes les etapes acad猫miques integre la rob貌tica en el seu curr铆culum 茅s imprescindible introduir el pensament computacional des de l’edat m茅s primerenca. Aix铆, els participants adquirixen experi猫ncia i coneixements, al mateix temps que reforcen les seues compet猫ncies digitals i incentiven l’煤s de les tecnologies de la informaci贸 i la comunitat en el conjunt de la comunitat educativa.

Tot a莽貌 es desenvolupa durant el curs lectiu a trav茅s d’un calendari que inclou la revisi贸 de la literatura disponible, l’an脿lisi del context, el disseny de la intervenci贸, la instal路laci贸 i configuraci贸 dels kits de rob貌tica educativa i la difusi贸 del projecte per xarxes socials. L’alumnat de Germans Ochando ser脿 el pr貌xim a rebre la visita dels “professors” de l’IES 脕lvaro Falomir el pr貌xim 5 de febrer.

La previsi贸 del centre implica culminar la iniciativa durant el curs 2018/2019, despr茅s de validar l’instrument d’avaluaci贸 de l’ordinador, analitzar i reflexionar sobre l’impacte d’esta iniciativa, documentar i extraure els principis de disseny, comunicar els resultats a trav茅s de la web i xarxes socials i divulgar els resultats en reunions d’innovaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.