fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sagunt aprova l’inici dels tràmits administratius que serviran per a sol·licitar la concessió del passeig marítim

Sagunt aprova l’inici dels tràmits administratius que serviran per a sol·licitar la concessió del passeig marítim

Es tracta d’un contracte per a redactar la documentació necessària per a sol·licitar la concessió.

L’Ajuntament de Sagunt ha aprovat hui l’inici dels tràmits administratius que permetran sol·licitar a l’Administració de l’Estat la concessió del passeig marítim del Port de Sagunt per a la seua remodelació. La Junta de Govern Local, celebrada hui, dijous, 29 de juliol, ha iniciat l’expedient i ha aprovat els plecs de condicions que regiran l’adjudicació del contracte de servicis de redacció de la documentació necessària per a sol·licitar esta concessió. El pressupost de licitació ascendix a 54.450 € (IVA inclòs).

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha manifestat que l’Ajuntament seguix avant amb la iniciativa de remodelar el passeig marítim: «Per a nosaltres és un projecte essencial, davant un passeig que requereix d’una renovació important perquè continue sent un pol d’atracció de turisme i un element del qual sentir-se orgullós a la nostra ciutat. Hem dut a terme tota aquesta participació ciutadana, continuem recollint l’opinió de les diferents associacions i ciutadans i ciutadanes que han volgut col·laborar, i a partir d’ací era important que continuem treballant amb el projecte perquè puguem fer una proposta a Costas en el menor temps possible». L’alcalde ha afegit que és una prioritat avançar i fer passos per a poder realitzar este projecte: «És un projecte que portarà anys, però cada pas ens acosta més a la meta, i per tant hui és un dia més d’eixe compromís que té aquest Equip de Govern amb la remodelació del passeig marítim».

L’Ajuntament de Sagunt considera imprescindible escometre l’actualització del passeig marítim i donar solució a una antiga reivindicació de la ciutadania per a reordenar i millorar i actualitzar l’actual passeig i les seues instal·lacions annexes. També pretén obtindre la concessió de l’avinguda Mediterrani, des del seu extrem nord fins a l’encreuament amb l’avinguda Camp de Morvedre. Segons s’indica en els plecs aprovats, es faran sol·licituds per separat per al passeig marítim i per a l’avinguda Mediterrani.

Entre les millores que es pretenen aconseguir amb la concessió del passeig marítim destaquen la connexió amb la Senda Blava, la connexió amb el domini público-portuari, repavimentació, renovació i tractament de la vegetació del passeig, així com la renovació del mobiliari, inserció de carril bici i connexió amb carrils bici existents i la intervenció en els edificis existents.

D’altra banda, el departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sagunt manté obert fins al 8 d’agost un procés de participació ciutadana titulat “La teua mar per a la remodelació del passeig marítim del Port de Sagunt”, amb la finalitat de fer partícip tant a la ciutadania de tota la comarca com a usuaris de la platja i turistes. L’enquesta està enfocada principalment a saber l’opinió sobre les necessitats, possibles usos, les millores del passeig i la seua relació amb la trama urbana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.