fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Sanitat confirma 185 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Sanitat confirma 185 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

El nombre total de positius s’eleva a 726 en la Comunitat Valenciana.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut este matí per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana i ha confirmat que les anàlisis realitzades fins a les huit de la vesprada d’este dimarts han donat 185 nous casos positius, que eleven a 726 el total de casos positius, dels quals 252 es troben ingressats a l’hospital.

Dels 185 nous casos positius, 14 es troben a la província de Castelló, 68 en la de València i 103 a la província d’Alacant. De tots ells, 95 són homes, 90 són dones i entre ells hi ha 3 menors de 14 anys.

Per províncies el nombre total de casos positius és de 54 a la província de Castelló (19 hospitalitzats i 2 en l’UCI), 293 a la província d’Alacant (105 hospitalitzats i 17 en l’UCI), i 377 a la província de València (128 hospitalitzats i 21 en l’UCI). A més, hi ha 2 casos no assignats encara perquè s’estan comprovant les seues dades.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 22 defuncions en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 10 en la de València i 11 en la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores d’este dimarts, s’han donat un total de 16 altes: 1 a la província de Castelló, 5 en la d’Alacant i 10 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 4.564. A més, en el número 900 s’han atés, des que es va posar en marxa, quasi 22.300 crida i l’autotest inclòs en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat ha rebut més d’un 1.650.000 visites.

La consellera de Sanitat ha actualitzat també la situació dels brots de coronavirus que s’han produït en dues residències de majors en la Comunitat Valenciana. En este sentit, ha recordat que “estes situacions són especialment preocupants, tant en la Comunitat Valenciana com en el conjunt d’Espanya”, per la qual cosa “davant estos brots hem d’extremar les precaucions i centrar tots els nostres esforços a contenir el virus, perquè ens trobem davant persones amb major vulnerabilitat i són espais de convivència i de contacte entre ells”.

Per esta raó, este dimecres eixirà una resolució per a facultar a la Conselleria de Sanitat a posar sota el seu control i protecció a aquelles residències, públiques o privades, en les quals hi haja un brot de coronavirus. D’esta manera, el personal sanitari dependent de la Conselleria podrà prendre quantes mesures considere necessàries dins de la residència per al control i el tractament de la pandèmia, i tindrà plenes facultats en l’àmbit sanitari sobre el conjunt del personal adscrit als centres.

Per a això, davant el brot de coronavirus en una residència, la Conselleria de Sanitat designarà un responsable propi del departament de salut, que disposarà dels recursos materials i humans que requerisca, per a fer-se càrrec de l’activitat assistencial dels centres de majors.

A més, la Conselleria de Sanitat tindrà plena capacitat d’inspecció en tots els centres de residències de majors per a avaluar la seua situació i determinar la mesures que considere oportunes. Estes mesures estaran en vigor el temps que dure la pandèmia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.