fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Saps quan ens ha suposat a les butxaques el tentacle castellonenc de Ciegsa?

Saps quan ens ha suposat a les butxaques el tentacle castellonenc de Ciegsa?

Ignasi Garcia “suposen un esc脿ndol immens, justament per indiscutibles, ja que les planteja la Intervenci贸 General de la Generalitat, integrada per funcionaris acreditats, gens sospitosos. Professionals que han treballat sobre els documents que queden de l’猫poca PP”.

El Partit Popular va pagar 91,5 milions d’euros en instal路lacions de l’educaci贸 p煤blica en Castell贸 de la Plana quan nom茅s havien de costar 79 milions. La difer猫ncia de 12,5 milions d’euros suposa un “sobrecoste PP” del 15,8%, que podien haver-se destinat a millorar altres centres, o a aconseguir unes ratios i/o plantilles m茅s decents. En definitiva, a millorar la qualitat de l’educaci贸 que reben des de menuts a batxillers. En canvi, els nostres diners van acabar en butxaques lligades al PP.

Ignasi Garcia, portaveu de Comprom铆s, afrima que “conegudes aquestes xifres, est脿 clar que suposen un esc脿ndol immens, justament per indiscutibles, ja que les planteja la Intervenci贸 General de la Generalitat, integrada per funcionaris acreditats, gens sospitosos. Professionals que han treballat sobre els documents que queden de l’猫poca PP”.

Alguns exemples trets del informe de la Intervenci贸 General sobre obres fetes en la ciutat de Castell贸:

  • Bernat Artola:(Castell贸 de la Plana) havia de costar 2,4 milions i es va pagar 3,37 (+40%);
  • Isidoro Villaroya: (Castell贸 de la Plana) havia de costar 4,1 milions i es va pagar 5,65 (+37%);
  • Polit猫cnic: (Castell贸 de la Plana)聽havia de costar 8,8 milions i es va pagar 11,8 (+35%);
  • Isabel Ferrer: (Castell贸 de la Plana)聽havia de costar 2,09 milions i es va pagar 2,77 (+32%);
  • Enric Soler i Godes: (Castell贸 de la Plana)聽havia de costar 0,53 milions i es va pagar 0,65 (+24%);
  • Manel Garcia Grau: (Castell贸 de la Plana)聽havia de costar 4,14 milions i es va pagar 5,09 (+23%);
  • El Pinar: (Grao de Castell贸 de la Plana)聽havia de costar 4 milions i es va pagar 4,85 (+21%).

Ignasi Garcia es sorpren que “res d’aix貌 sembla preocupar a la l铆der ‘renovadora’ del PP, Isabel Bonig, ni a l’ex-consellera Ma. Jos茅 Catal脿, tan pendents des temes importants com el risc de ‘catalanisme’. 脡s urgent que s’explicaren, perqu猫 l’esc脿ndol 茅s descomunal i l’escarni a la ciutadania, especialment als votants del PP, 茅s de llibre. Rus era un aprenent de poble en comparaci贸 amb el nivell d’aquesta gent que ha fos 1.129 milions. I la direcci贸 del PP calla”.

Per Garcia, “El Partit Popular va organitzar l’empresa CIEGSA, segons ells per construir o reformar els centres educatius, una activitat que ja podia fer la Conselleria legalment i sense problemes. Aix铆 que havien altres raons menys explicables. Podria ser que hi hagueren directius nomenats pel PP que cobraven per no acudir a treballar?”

Segons les dades que ha fet p煤bliques la Intervenci贸 General, es van pagar 2.039,8 milions, un 36,07 % m茅s car dels 1.304 milions que s’haurien pagat si les obres les haguera adjudicat directament la Conselleria pels 610 centres escolars constru茂ts o reformats entre 2001 i 2014.

A aquests 735,8 milions cal sumar els 393,3 milions en interessos i despeses financeres assumides pels quasi 2.600 milions en pr茅stecs i p貌lisses de cr猫dit que CIEGAS va demanar als bancs pels impagaments del Consell. En total, un forat de 1.129 milions que pagarem entre totes i tots.

Leave a Reply

Your email address will not be published.