fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

S’ha descobert un poble visigòtic del segle VII a Morella

S’ha descobert un poble visigòtic del segle VII a Morella

El jaciment ha acollit avui una jornada de portes obertes amb centenars de persones interessades en la troballa.

El jaciment visigòtic del Mas Sabater-Cantera de la Parreta de Morella ha acollit avui unes jornades de portes obertes a les quals han acudit més de 100 curiosos durant el matí. Estes jornades han estat organitzades per l’ajuntament de Morella i per l’empresa Arcillas Vega del Moll per a donar a conéixer este important jaciment, les restes de dinosaures que s’encontren en esta zona i la mateixa explotació minera que realitza l’empresa. La visita ha estat a càrrec de la gerent de l’empresa, María José Adelantado, els arqueòlegs Ramiro Pérez i José Manuel d’Antonio i el paleontòleg José Miguel Gasulla.

D’esta manera, la troballa que s’ha realitzat en esta zona tracta d’un assentament visigòtic de dues èpoques diferents. D’una banda, la part més àmplia del poblat es data al segle VII i compta amb un edifici central que es creu que tenia 12 metres d’altura. D’altra banda, hi ha una altra part de l’assentament d’origen andalusí.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha acudit a estes jornades i ha destacat que “es tracta d’una troballa molt important que dóna a conéixer més parts de la història de Morella”. A més, també ha comentat que “la gent valora el patrimoni que té este territori i es veu quan s’organitzen estes visites i s’obté una resposta tan nombrosa com la que hem tingut este matí”. Rhamsés ha aprofitat “per a agrair a l’empresa Arcillas Vega del Moll la seua implicació en l’organització d’estes visites i el seu treball amb les restes i troballes que es realitzen en la zona”. Cal recordar que la zona de la mina que explota esta empresa és on s’han trobat la majoria dels ossos de dinosaure a Morella. D’esta manera, l’alcalde ha valorat “este treball tan rigorós que implica augmentar les dades per a conèixer la història de Morella”.

La Subdirectora de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals (IVC+R) ha acudit, també, al jaciment per tal de comprovar la importància d’esta troballa i els estudis que s’estan realitzant en esta zona. La zona del Mas Sabater-Cantera de La Parreta de Morella és on es van trobar les restes del Morelladon, una rèplica del qual està exposada actualment al museu de les Arts i les Ciències de València. Cal destacar que es tracta d’un jaciment de referència a la Comunitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.