fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

S’instal·la la bastida per a la rehabilitació de la Torre del Racó a Morella

S’instal·la la bastida per a la rehabilitació de la Torre del Racó a Morella

Esta torre compta amb una bastida que subjecta l’estructura i necessita esta rehabilitació per a reparar els greus problemes estructurals que pateix.

La Torre del Racó ha vist avui l’inici de les obres de rehabilitació que pretenen tornar esta torre al seu màxim esplendor. Així, els tècnics han començat la instal·lació de la bastida que permetrà realitzar els treballs de rehabilitació que necessita la torre per a reparar els greus problemes estructurals que pateix. A més, està previst que la rehabilitació completa de la torre estiga abans del mes d’agost.

D’esta manera, l’actuació pot afectar el trànsit d’entrada a Morella per les Torres de Sant Miquel, ja que es tracta de la més propera a esta entrada. Així, l’ajuntament de la ciutat informarà en els moments que la circulació es veja afectada per l’actuació de rehabilitació de la torre.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “les obres en la Torre del Racó són molt necessàries per a recuperar este patrimoni que forma part de l’entrada principal a la ciutat de Morella”. Rhamsés ha recalcat que “per fi veiem que s’estan realitzant treballs per a rehabilitar esta torre que ha estat molt de temps amb la bastida que la subjecta”. L’edil ha explicat que “l’actuació en esta zona pot afectar el trànsit de vehicles de forma puntual, de manera que des de l’ajuntament informarem en els moments quan la zona es veja afectada per a la circulació”. Rhamsés ha comentat que “no sols veurem la rehabilitació completa de la Torre del Racó, sinó també es recupera la visita del Passeig de Ronda des de les Torres de Sant Miquel, fins al Portal de la Nevera, un dels punts més interessants de la visita a Morella”.

La Torre del Racó està situada a l’entrada de Morella, al costat de les torres de Sant Miquel. Esta es va veure greument afectada per les pluges de 2015 on es va obrir una gran escletxa. Des d’este moment es va instal·lar una bastida d’emergència que subjecta l’estructura de la torre per a no caure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.