fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Un equip de 10 tractors i 6 turbos s’uneixe als treballs de neteja i desinfecci贸 de carrers i mobiliari urb脿 a Borriana

Un equip de 10 tractors i 6 turbos s’uneixe als treballs de neteja i desinfecci贸 de carrers i mobiliari urb脿 a Borriana

L’UME ha tornat avui al municipi per a refor莽ar els treballs extraordinaris de neteja i desinfecci贸 que realitza el Consistori en les zones de major aflu猫ncia de persones

Un equip de vehicles agr铆coles de la Cooperativa Sant Josep de Borriana, compost per 10 tractors i 6 turbos sense ventiladors, s’uniran dem脿 a Borriana als treballs del servei extraordinari de neteja i desinfecci贸 de carrers i mobiliari urb脿 que desenvolupa el Consistori des de fa m茅s d’una setmana per a combatre la propagaci贸 del virus COVID-19.

Este equipament agr铆cola refor莽ar脿, aix铆, els treballs de neteja que ja es van posar en marxa la setmana passada i que realitza cada dia Fobesa, l’empresa concession脿ria del servei de neteja municipal que realitza activitats d’higiene per tota la ciutat amb una soluci贸 d’aigua amb hipoclorit de sodi.

Esta iniciativa coordinada per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, suposa la col路laboraci贸 de Via P煤blica, Fobesa, la Cooperativa Agr铆cola Sant Josep i els agricultors. L’alcaldessa ha agra茂t esta col路laboraci贸 en nom de tota la ciutat “per a ajudar a netejar tot el municipi”, i ha manifestat que en moments de dificultat “茅s molt positiu saber que comptem amb la societat civil per a superar esta crisi, en este cas el sector agr铆cola que s’ha oferit i ha resultat f脿cil coordinar este pla de neteja”.

Segons ha explicat el regidor de Serveis P煤blics, Vicent Aparisi, els vehicles agr铆coles equipats amb cubes i turbos sense ventiladors actuaran dem脿 principalment en les avingudes grans i en zones 脿mplies de la ciutat, encara que tamb茅 amb els tractors s’intervindr脿 en el major nombre possible de carrers.

Aix铆 mateix, ha puntualitzat que les torbes no polvoritzaran a猫riament, sin贸 que actuaran “directament i nom茅s sobre el paviment i cal莽ada per a no causar desperfectes”, ja que utilitzaran el mateix desinfectant a base d’aigua amb hipoclorit de sodi.

Paral路lelament, ha informat Aparisi, efectius de la Unitat Militar d’Emerg猫ncies (UME) s’han despla莽at avui al municipi, per segona vegada despr茅s de la seua intervenci贸 el passat dia 20, per a refor莽ar la neteja i desinfecci贸 de diferents punts de la localitat.

Concretament, l’estaci贸 del ferrocarril, les dos resid猫ncies de persones majors i les zones de major aflu猫ncia de persones durant l’estat d’alarma, com s贸n els voltants dels centres de salut, de les farm脿cies, dels supermercats i de les instal路lacions que romanen obertes.

El responsable de l’脿rea ha recordat que el pla de neteja dissenyat durant l’epid猫mia sanit脿ria per l’Ajuntament i l’empresa Fobesa, compta amb el doble d’efectius i de vehicles, i inclou cada dia una s猫rie de carrers per a actuar cont铆nuament en totes les vies p煤bliques de la ciutat.

Tots els dies actuen vehicles de neteja, i un cami贸 cisterna que porta a terme arruixats de carrers autom脿tics o amb m脿negues connectades, una hidro-netejadora i una agranadora mec脿nica.
Especialment, s’incideix en les considerades zones cr铆tiques de major pas de poblaci贸, que s贸n als voltants dels centres de salut, edificis de serveis socials i policia local, carrers amb supermercats, bancs, caixers, farm脿cies, quioscos de premsa i estancs, entre altres.

L’alcaldessa ha volgut agrair al personal de Via P煤blica “el seu esfor莽 i el seu treball” en estos moments, i ha mostrat el seu “reconeixement per la seua implicaci贸 i m脿xima col路laboraci贸 en este operatiu de prevenci贸 del virus i de lluita contra esta pand猫mia”.

Aix铆 mateix, l’alcaldessa ha sol路licitat la contribuci贸 de la ciutadania per a “garantir al m脿xim les mesures d’higiene i salubritat en les vies p煤bliques i d’esta forma prevenir i evitar punts de propagaci贸 del coronavirus en la via p煤blica”.

A m茅s, ha apel路lat a la “responsabilitat de tots els ve茂ns i totes les ve茂nes”, perqu猫 respecten les mesures de confinament establides en l’estat d’alarma i les recomanacions de les autoritats sanit脿ries, i “isquen al carrer 煤nicament per a fer les tasques autoritzades i en les condicions previstes en el Reial decret”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.