fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Una trenta d’estudiants d’arreu del món participen en l’Estada Lingüística a València coorganitzada per l’AVL i l’Institut Ramon Llull

Una trenta d’estudiants d’arreu del món participen en l’Estada Lingüística a València coorganitzada per l’AVL i l’Institut Ramon Llull

L’activitat està dirigida a estudiants de les universitats de l’estranger amb docència d’estudis en valencià.

Una trentena d’estudiants d’arreu del món participen, des del dilluns 11 de juliol, en l’Estada Lingüística a València que, des de fa tretze anys, organitzen de manera conjunta l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull. Estes jornades estan pensades per a millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de valencià de l’exterior per mitjà de cursos, conferències, visites i activitats complementàries. Així, durant més d’una setmana, i fins al pròxim 23 d’este mes, els inscrits en este programa rebran cursos de formació lingüística, però també gaudiran de conferències, visites i diverses activitats complementàries.

En este sentit, s’han programat les visites al Mercat Central, la Llotja i la catedral de València; al Centre Octubre de Cultura Contemporània; al monestir de Sant Miquel dels Reis, on seran rebuts per la presidenta de l’Acadèmia, Verònica Cantó; a l’albufera de València; al Museu Joan Fuster; a Sagunt i a Alboraia, on recorreran la ruta de l’orxata. Com va subratllar la presidenta de l’Acadèmia durant l’acte de benvinguda “fins i tot, com que València no s’acaba mai, podreu descobrir en viu i en directe, altres aspectes de la ciutat i el seu entorn com ara l’urbanístic, l’arquitectònic, el paisatgístic, el gastronòmic i, fins i tot, el social i nocturn, que no vos deixaran indiferents i vos colpiran”.

Així mateix, compartiran temps de lectura amb els escriptors Anna Moner i Manuel Baixauli, i els editors Gonçal López Pampló d’Edicions Bromera i Mercé Pérez de Sembra Llibres. També assistiran a la projecció de les pel·lícules Alcarràs, de Carla Simón, i La banda, de Roberto Bueso. La cloenda de l’Estada Lingüística, amb participants provinents d’una vintena de països arreu del món, com ara Cuba, Mèxic, Polònia, Croàcia, Alemanya o el Regne Unit, serà a càrrec del músic Borja Penalba, que oferirà un concert conferència.

La presidenta de l’AVL ha mostrat la seua satisfacció per la bona acollida d’este curs de formació i ha agraït al professorat i als diferents col·laboradors que s’hi han volgut sumar a la iniciativa la seua dedicació i professionalitat. “Gràcies a tots vosaltres per la vostra participació. I gràcies a l’Institut Ramon Llull per la seua col·laboració permanent i per les complicitats teixides al llarg dels anys de cooperació institucional”, ha conclòs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.