fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real aconsegueix 15.200 euros de la Generalitat per a impulsar una ruta pels espais de la guerra civil i altres activitats del Memorial Democr脿tic

Vila-real aconsegueix 15.200 euros de la Generalitat per a impulsar una ruta pels espais de la guerra civil i altres activitats del Memorial Democr脿tic

La Regidoria de Cultura ha obtingut una subvenci贸 de la Conselleria de Participaci贸, Transpar猫ncia, Cooperaci贸 i Qualitat Democr脿tica per tal de portar endavant les activitats del Memorial Democr脿tic previstes en 2021, entre les quals destaca la senyalitzaci贸 d鈥檜na ruta pels espais de la guerra civil a la ciutat. La subvenci贸 obtinguda 茅s de 15.200 euros.

鈥淓l Memorial Democr脿tic t茅 com objectius difondre, formar i divulgar la mem貌ria hist貌rica de Vila-real contextualitzada, amb rigor, dins dels fets hist貌rics que marcaren a tot l’Estat per貌, sobretot, t茅 com objectiu primordial, restablir, reparar i fer un homenatge a la mem貌ria dels seus protagonistes, alguns d’ells an貌nims: homes i dones que no sempre apareixen en els llibres d’hist貌ria per貌 que formen part d’ella i que ens la han fet arribar despr茅s de d猫cades de silenci o por鈥, explica el projecte del Memorial que desenvolupa la regidora Rosario Royo. 鈥淒ivulgar, formar, donar a con茅ixer, reparar i recuperar la mem貌ria hist貌rica son els eixos que fonamenten les vuit edicions del Memorial Democr脿tic de Vila-real, com a mitj脿 per a donar a con茅ixer a les generacions presents i futures el respecte pels drets humans i el coneixement dels fonaments del sistema de llibertat que gaudeix la societat鈥, agrega.

Enguany, la Regidoria ha comptat amb l鈥檈mpresa local Arqueocas per al desenvolupament del projecte del Memorial Democr脿tic, tenint en compte la situaci贸 sanit脿ria i els protocols de prevenci贸 de la covid-19 en tot moment. Entre elles, el departament de Cultura pret茅n identificar un recorregut a trav茅s de t貌tems explicatius, que posen en valor els espais de la ciutat que van ser protagonistes durant la guerra civil. Aquests t貌tems incorporaran codis QR que enlla莽aran amb la web del Memorial Democr脿tic, tamb茅 de nova creaci贸, on es recollir脿 m茅s informaci贸 i un fullet informatiu amb un pl脿nol amb m茅s punts d’inter茅s de la ciutat.
La posada en marxa de la web www.memorialvila-real.es, les visites guiades, en col路laboraci贸 amb la Regidoria de Turisme, sobre la Guerra Civil a Vila-real o la pr貌xima exposici贸 鈥淓ls bombardejos de Vila-real durant la guerra civil (1937-1939)鈥, de Domingo J. Font i Antoni Pitarch, s贸n altres de les accions del Memorial Democr脿tic 2021 que podran materialitzar-se gr脿cies a la subvenci贸 aconseguida de la Generalitat.
鈥淒es que vam posar en marxa el Memorial Democr脿tic de manera pionera a Vila-real, l鈥檃ny 2013, les activitats de recuperaci贸 i reparaci贸 de la mem貌ria hist貌rica s鈥檋an convertit en un referent a la Comunitat. I aix铆 queda reflectit tamb茅 en la subvenci贸 atorgada ara, una de les m茅s altes de totes les que s鈥檋an concedit a la Comunitat Valenciana鈥, assenyala Royo. 鈥淓l reconeixement al treball fet i el suport i la col路laboraci贸 de la Generalitat ens animen a seguir avan莽ant en aquest cam铆鈥, conclou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.