fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real aconsegueix per tercera vegada la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació i consolida una dècada de lideratge

Vila-real aconsegueix per tercera vegada la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació i consolida una dècada de lideratge

La secretària general d’Innovació, Teresa Riesgo, comunica a l’alcalde la renovació del reconeixement, que situa a Vila-real entre les 63 ciutats d’Espanya que encapçalen el desenvolupament econòmic i social basat en la innovació.

L’Ajuntament de Vila-real ha obtingut per tercera vegada la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació, que acredita la dècada de lideratge de Vila-real com a primer municipi de la província a aconseguir el reconeixement a les seues polítiques de desenvolupament econòmic i social basades en la innovació, el coneixement i la tecnologia. D’aquesta manera, Vila-real es manté des de 2011 en el selecte club dels 63 municipis de tota Espanya que formen part de la Xarxa Innpulso de ciutats innovadores. La secretària general d’Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, Teresa Riesgo, ha comunicat a l’alcalde i regidor d’Innovació, José Benlloch, la concessió per tercera vegada de la distinció a través d’una missiva en la qual, a més de felicitar l’alcalde, confia que la participació de Vila-real en la Xarxa Innpulso “supose un valuós actiu per a la vostra ciutat, així com per al conjunt dels membres, i que la ciència i la innovació ens ajuden a millorar la nostra qualitat de vida i a millorar la sostenibilitat”.

“En 2011 vam establir les bases per al desenvolupament d’un nou model de ciutat sobre els pilars de la ciència, la innovació, la transferència de coneixement i la tecnologia; després de deu anys, i malgrat haver de gestionar tres crisis, les del deute i l’urbanisme que ens va deixar el PP en herència, i la crisi econòmica actual per la pandèmia, recollim els fruits del treball realitzat en aquesta dècada, amb l’obtenció per tercera vegada d’aquest reconeixement, que ens permet continuar treballant en nous reptes i projectes de futur”, subratlla l’alcalde. Benlloch, qui presideix a més la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, afig que “la nostra participació en la Xarxa Innpulso ens situa en una posició de cap per a atraure inversions i recursos encaminats a fomentar l’esperit emprenedor i les polítiques innovadores amb l’objectiu de generar benestar, qualitat de vida i oportunitats de futur”.

La renovació de la candidatura de Vila-real com a Ciutat de la Ciència i la Innovació va ser avalada el passat 26 de maig en una reunió del jurat designat pel Ministeri de Ciència i Innovació i format per: Raquel González Benito, alcaldessa d’Aranda de Duero (Burgos); Carlos Galiana en representació de Joan Ribó i Canut, alcalde de València; Elías Ramos Corrales, periodista especialitzat, Innovaspain; Teresa Riesgo Alcaide, secretària general d’Innovació, actuant com a presidenta; Amanda Gil Sánchez, subdirectora de Foment de la Innovació.
En la resolució, publicada el 28 de maig, es renova la distinció de Ciutat de la Innovació a un total de 20 municipis de tota Espanya. Vila-real forma part de la categoria de ciutats de 20.001 a 100.000 habitants i en aquesta ocasió ha obtingut el reconeixement al costat dels municipis d’Alcoi, Alzira, Ontinyent, Ribeira, Sant Feliu de Llobregat i Santiago de Compostel·la.

Cal recordar que Vila-real va elevar la seua candidatura al Ministeri de Ciència i Innovació amb un total de 226 suports d’institucions, empreses, mitjans de comunicació, universitats o entitats de tota mena. En la memòria s’apunten projectes de futur entorn dels quals la ciutat preveu articular la seua estratègia d’innovació en els pròxims anys. Entre els projectes inclosos, figura la consolidació d’alguns vaixells almirall de la innovació a Vila-real i la Comunitat Valenciana, com és la Fira Destaca, el Fòrum d’Innovació o els premis a la innovació que s’atorguen anualment, i altres de nou encuny com la pròxima creació de l’Agència Local de la Innovació o el desenvolupament d’una eina tecnològica per a monitorar els hàbits alimentaris de la població, de la mà del Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS) i la FAO de Nacions Unides. El foment de la compra pública innovadora, l’eficiència energètica o la promoció del clúster d’empreses relacionades amb l’esport i la innovació són uns altres dels reptes del pròxim trienni, a més de la reducció de la bretxa digital, continuar avançant a fer de Vila-real un living lab amb solucions urbanes innovadores o la creació del Ceramic Urban Living Lab.

Leave a Reply

Your email address will not be published.