fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real celebrarà la Setmana Santa amb actes a l’interior de les esglésies per a controlar aforaments i evitar esdeveniments massius

Vila-real celebrarà la Setmana Santa amb actes a l’interior de les esglésies per a controlar aforaments i evitar esdeveniments massius

La programació inclou litúrgies i actes religiosos, complint amb les mesures de contenció del virus, i l’exposició de les imatges de les confraries i germandats en les parròquies perquè puguen ser visitades pels feligresos.

Vila-real celebrarà la Setmana Santa de 2021 amb una programació adaptada a les mesures i restriccions vigents per a la contenció de la covid-19, que es limitarà a la celebració de litúrgies i actes religiosos a l’interior de les esglésies complint amb les limitacions d’aforament, distàncies interpersonals, ús de màscara i altres mesures d’higiene. El regidor de Turisme, Diego A. Vila, i el president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, han presentat hui la programació, la principal novetat de la qual és que no comptarà amb processons ni actes en la via pública.

L’edil de Turisme ha destacat que enguany Vila-real estrena la declaració de la seua Setmana Santa, una de les més antigues de la Comunitat Valenciana, com a festa d’interés turístic autonòmic; però l’actual situació de pandèmia obliga a “ser comprensius amb les mesures adoptades per a la contenció del virus i mentre hi haja contagis i morts hem d’actuar prudència i complir amb les recomanacions d’evitar els actes massius que comporten la concentració de persones”. Vila ha agraït la responsabilitat de la Junta Central de Setmana Santa, conformada per 10 germandats i confraries, i ha recordat que “en un any normal estaríem presentant una programació amb prop de 30 actes religiosos i culturals” però “ara hem de pensar en la salut de tots i totes”.

El president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, ha detallat que la programació adaptada a la situació actual començarà el 19 de març amb el XLI Pregó de Setmana Santa, a l’església Arxiprestal Sant Jaume, a càrrec de Marisa Arrufat Parra, religiosa de Nostra Senyora de la Consolació, qui havia d’haver sigut l’encarregada de donar lectura al Pregó de 2020, que finalment va haver de ser suspés a causa del confinament. El Pregó se celebrarà a les 20.00 hores a l’església Arxiprestal Sant Jaume.
El divendres 26 de març, l’Arxiprestal acollirà la Santa Missa en honor a la Verge dels Dolors, a les 19.00 hores. Els actes continuaran el Diumenge de Rams, 28 de març, amb la missa i benedicció de palmes i rams en cadascuna de les parròquies de la ciutat. El Dijous Sant, 1 d’abril, en l’Arxiprestal Sant Jaume se celebrarà el Sopar del Senyor, amb la participació de la Junta Central de Setmana Santa, la corporació municipal, confraries i germandats. El 2 d’abril, Divendres Sant, a les 8.00 hores tindrà lloc el Via crucis, en el convent dels Pares Franciscans. Aqueix mateix dia, a les 17.00 hores està prevista la celebració dels Sants Oficis en l’Arxiprestal. Aquest mateix temple acollirà a les 20.00 hores la celebració de la Paraula al costat del Sant Sepulcre. El Dissabte Sant, 3 d’abril, tindrà lloc la Vigília Pasqual, i la celebració de la Setmana Santa conclourà el Diumenge de Pasqua a les 9.00 hores amb la missa i la processó claustral de l’Encontre.

Sanz ha animat a la ciutadania a “viure la Setmana Santa amb intensitat i devoció, bé acudint a les esglésies o bé, en cas que no puguen o no vulguen, seguint els actes que se celebren a l’església Arxiprestal a través de la retransmissió que realitzaran les televisions Teve 4, Televisió de Castelló i Medi TV”. Així mateix, Sanz ha explicat que a les esglésies també s’exposaran les diferents imatges de les germandats i confraries que habitualment participen en les processons de la Setmana Santa perquè els veïns i veïnes les puguen visitar. La Junta Central està treballant, a més, en l’edició de diverses publicacions per a recollir la història de les confraries i germandats de Vila-real.
El president de la Junta Central de Setmana Santa ha advertit que “a causa de la situació actual, els actes podrien veure’s afectats o alterats” si es decreten noves mesures per part de les autoritats sanitàries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.