fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real celebrar脿 la Setmana Santa amb actes a l’interior de les esgl茅sies per a controlar aforaments i evitar esdeveniments massius

Vila-real celebrar脿 la Setmana Santa amb actes a l’interior de les esgl茅sies per a controlar aforaments i evitar esdeveniments massius

La programaci贸 inclou lit煤rgies i actes religiosos, complint amb les mesures de contenci贸 del virus, i l’exposici贸 de les imatges de les confraries i germandats en les parr貌quies perqu猫 puguen ser visitades pels feligresos.

Vila-real celebrar脿 la Setmana Santa de 2021 amb una programaci贸 adaptada a les mesures i restriccions vigents per a la contenci贸 de la covid-19, que es limitar脿 a la celebraci贸 de lit煤rgies i actes religiosos a l’interior de les esgl茅sies complint amb les limitacions d’aforament, dist脿ncies interpersonals, 煤s de m脿scara i altres mesures d’higiene. El regidor de Turisme, Diego A. Vila, i el president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, han presentat hui la programaci贸, la principal novetat de la qual 茅s que no comptar脿 amb processons ni actes en la via p煤blica.

L’edil de Turisme ha destacat que enguany Vila-real estrena la declaraci贸 de la seua Setmana Santa, una de les m茅s antigues de la Comunitat Valenciana, com a festa d’inter茅s tur铆stic auton貌mic; per貌 l’actual situaci贸 de pand猫mia obliga a 鈥渟er comprensius amb les mesures adoptades per a la contenci贸 del virus i mentre hi haja contagis i morts hem d’actuar prud猫ncia i complir amb les recomanacions d’evitar els actes massius que comporten la concentraci贸 de persones鈥. Vila ha agra茂t la responsabilitat de la Junta Central de Setmana Santa, conformada per 10 germandats i confraries, i ha recordat que 鈥渆n un any normal estar铆em presentant una programaci贸 amb prop de 30 actes religiosos i culturals鈥 per貌 鈥渁ra hem de pensar en la salut de tots i totes鈥.

El president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, ha detallat que la programaci贸 adaptada a la situaci贸 actual comen莽ar脿 el 19 de mar莽 amb el XLI Preg贸 de Setmana Santa, a l’esgl茅sia Arxiprestal Sant Jaume, a c脿rrec de Marisa Arrufat Parra, religiosa de Nostra Senyora de la Consolaci贸, qui havia d’haver sigut l’encarregada de donar lectura al Preg贸 de 2020, que finalment va haver de ser susp茅s a causa del confinament. El Preg贸 se celebrar脿 a les 20.00 hores a l’esgl茅sia Arxiprestal Sant Jaume.
El divendres 26 de mar莽, l’Arxiprestal acollir脿 la Santa Missa en honor a la Verge dels Dolors, a les 19.00 hores. Els actes continuaran el Diumenge de Rams, 28 de mar莽, amb la missa i benedicci贸 de palmes i rams en cadascuna de les parr貌quies de la ciutat. El Dijous Sant, 1 d’abril, en l’Arxiprestal Sant Jaume se celebrar脿 el Sopar del Senyor, amb la participaci贸 de la Junta Central de Setmana Santa, la corporaci贸 municipal, confraries i germandats. El 2 d’abril, Divendres Sant, a les 8.00 hores tindr脿 lloc el Via crucis, en el convent dels Pares Franciscans. Aqueix mateix dia, a les 17.00 hores est脿 prevista la celebraci贸 dels Sants Oficis en l’Arxiprestal. Aquest mateix temple acollir脿 a les 20.00 hores la celebraci贸 de la Paraula al costat del Sant Sepulcre. El Dissabte Sant, 3 d’abril, tindr脿 lloc la Vig铆lia Pasqual, i la celebraci贸 de la Setmana Santa conclour脿 el Diumenge de Pasqua a les 9.00 hores amb la missa i la process贸 claustral de l鈥橢ncontre.

Sanz ha animat a la ciutadania a “viure la Setmana Santa amb intensitat i devoci贸, b茅 acudint a les esgl茅sies o b茅, en cas que no puguen o no vulguen, seguint els actes que se celebren a l’esgl茅sia Arxiprestal a trav茅s de la retransmissi贸 que realitzaran les televisions Teve 4, Televisi贸 de Castell贸 i Medi TV鈥. Aix铆 mateix, Sanz ha explicat que a les esgl茅sies tamb茅 s’exposaran les diferents imatges de les germandats i confraries que habitualment participen en les processons de la Setmana Santa perqu猫 els ve茂ns i ve茂nes les puguen visitar. La Junta Central est脿 treballant, a m茅s, en l’edici贸 de diverses publicacions per a recollir la hist貌ria de les confraries i germandats de Vila-real.
El president de la Junta Central de Setmana Santa ha advertit que 鈥渁 causa de la situaci贸 actual, els actes podrien veure’s afectats o alterats鈥 si es decreten noves mesures per part de les autoritats sanit脿ries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.