fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real lidera la cooperaci贸 internacional en la Comunitat i assumix la presid猫ncia del Fons Valenci脿 per la Solidaritat

Vila-real lidera la cooperaci贸 internacional en la Comunitat i assumix la presid猫ncia del Fons Valenci脿 per la Solidaritat

L’assemblea de l’organisme auton貌mic tria a Vila-real per unanimitat per a presidir la junta directiva de l’actual mandat, c脿rrec que exercir脿 el regidor de Serveis Socials, 脕lvaro Escorihuela.

L’Ajuntament de Vila-real liderar脿 el Fons Valenci脿 per la Solidaritat en este nou mandat, convertint-se, d’esta manera, en el primer municipi de la prov铆ncia que presidir脿 l’entitat. L’assemblea extraordin脿ria de socis celebrada ahir en la localitat de X脿tiva amb l’assist猫ncia de m茅s de 60 alcaldes i regidors dels municipis que formen part de l’entitat, va triar a la nova junta executiva per a la legislatura 2019-2023, de la qual continuar脿 formant part la ciutat de Vila-real. En esta ocasi贸, a m茅s, amb la presid猫ncia de l’organisme auton貌mic, que exercir脿 el regidor de Serveis Socials, 脕lvaro Escorihuela, per delegaci贸 de l’alcalde, Jos茅 Benlloch.

Tots dos van assistir ahir a la reuni贸, on van rebre el relleu de la fins ara presidenta del Fons, la regidora de X脿tiva i actual directora general de Cooperaci贸, Xelo Angulo, i l’alcalde de X脿tiva, Roger Cerd脿. “A Vila-real sempre hem apostat per la solidaritat i la cooperaci贸 internacional, fins i tot en anys molt adversos i malgrat totes les dificultats econ貌miques que hem hagut de sortejar. Obtenir el suport de la resta de municipis del Fons Valenci脿 per a liderar l’organisme en este nou mandat 茅s un repte que assumim amb gran responsabilitat i el comprom铆s de continuar expandint els valors de la cooperaci贸 per tot el territori, particularment a la prov铆ncia de Castell贸, on a penes vuit municipis formem part en estos moments de l’entitat”, valora l’alcalde.

L’Ajuntament de Vila-real es va integrar en el Fons Valenci脿 per la Solidaritat al juny de l’any 2014 i a penes un any despr茅s, l’octubre de 2015, s’incorporava a la junta directiva de l’organisme amb una vocalia. En este nou mandat, l’assemblea de socis de l’entitat 鈥揻ormada per 121 ajuntaments i 9 mancomunitats de tota la Comunitat Valenciana- ha confiat en Vila-real per a assumir el lideratge del Fons Valenci脿 per la Solidaritat durant els pr貌xims quatre anys. “Queda molt per fer i encara alguns desajustos que no ens permeten avan莽ar amb l’agilitat que ens agradaria, per貌 茅s sens dubte un reconeixement al treball que s’ha anat desenvolupant en els 煤ltims anys a Vila-real en mat猫ria de cooperaci贸, sensibilitzaci贸 i l’ajuda als pa茂sos en desenvolupament.

En esta mateixa l铆nia continuarem treballant, tant a Vila-real com des de la junta directiva del Fons, per a millorar la vida de les persones, tamb茅 les que viuen en altres territoris a la sort dels quals no podem ni volem ser aliens”, agrega Escorihuela, qui recorda tamb茅 que un altre dels principals objectius de l’organisme 茅s la sensibilitzaci贸 social entorn de la cooperaci贸 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Junta a Vila-real formaran part de la nova junta directiva de l’entitat els municipis de Canals (vicepresid猫ncia), l’Olleria (secretaria), Barxeta (tresoreria) i X脿tiva, l’Alc煤dia, Elx, Estivella, Pedreguer, Parcent i Corbera, amb una vocalia cada localitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.