fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora inicia els requeriments per a la protecci贸 de la totalitat de les terrasses exteriors

Almassora inicia els requeriments per a la protecci贸 de la totalitat de les terrasses exteriors

Segons el nivell de risc de la instal路laci贸, els propietaris disposaran de tot 2016 per al condicionament.

Amb les primeres sol路licituds de renovaci贸 rebudes durant l’any, l’Ajuntament d’Almassora ha engegat el protocol que portar脿 a fer obligat貌ria la protecci贸 de la terrasses d’establiments hostelers situades sobre les via p煤blica. Juntament amb la documentaci贸 de la renovaci贸 de la llic猫ncia, el consistori remet als propietaris les instruccions per a procedir a la instal路laci贸 d’elements tals com pilons o forquetes met脿l路liques i estableix els terminis per a l’adequaci贸, que haur脿 d’estar finalitzada abans del 31 de desembre de 2016.

L’Ajuntament d’Almassora ha marcat aquest termini per a les terrasses que la Policia Local ha qualificat de nivell de risc baix, que disposaran de tot l’any per a realitzar les obres. En cas contrari, no podran renovar la seua llic猫ncia el 2017. No obstant a莽貌, en aquells locals les instal路lacions exteriors dels quals hagen sigut etiquetades com de nivell de risc alt, la protecci贸 haur脿 de realitzar-se de manera immediata per a obtenir la renovaci贸 del perm铆s municipal aquest mateix any.

L’edil de l’脿rea d’Activitats, Roger Beltr谩n, ha explicat que 鈥済r脿cies aquestes mesures, propietaris i usuaris podran seguir gaudint de les terrasses amb total tranquil路litat鈥. El regidor ha afegit que aquestes instal路lacions 鈥渟贸n molt importants per al sector hosteler local perqu猫 augmenten l’aflu猫ncia de clients, per la qual cosa l’Ajuntament vol assegurar la seua continu茂tat i que a la fi d’any el 100 % de la terrasses complisquen amb la normativa鈥. En aquesta mateixa l铆nia s’ha manifestat l’edil de Seguretat, Santiago Agust铆, qui ha explicat que la Policia Local 鈥渉a realitzat una intensa labor d’inspecci贸 a fi d’estudiar els riscos i cercar solucions que resulten senzilles i satisfact貌ries per a tots鈥.

Segons el procediment aprovat per l’administraci贸 local, abans de la realitzaci贸 de qualsevol obra, els propietaris hauran de adre莽ar-se a l’Ajuntament per a sol路licitar la corresponent autoritzaci贸 i realitzar un dip貌sit de 100 euros per a garantir que no es produeixen desperfectes sobre l’asfalt. Si en el futur, els hostelers decideixen cessar l’activitat de la terrassa, l’Ajuntament els reintegrar脿 aquesta fian莽a una vegada retiren les proteccions instal路lades.

El consistori calcula que prop de 90 bars i restaurants de la localitat compten amb una terrassa exterior, l’autoritzaci贸 de la qual haur脿 de ser tramitada durant el present exercici. Durant el passat any. prop de 24 locals van rebre una notificaci贸 municipal per a estudiar la protecci贸 de la instal路laci贸. L’equip de govern confia que amb aquesta nova mesura la totalitat dels locals queden adaptats a final d’any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.