fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 estrena el Geoportal amb la segona fase per a apadrinar 534 arbres m茅s en tota la ciutat

Castell贸 estrena el Geoportal amb la segona fase per a apadrinar 534 arbres m茅s en tota la ciutat

El vicealcalde destaca el potencial d’aquesta eina web per a millorar el diagn貌stic de la ciutat a trav茅s d’informaci贸 creuada.

El vicealcalde de Castell贸 i responsable de Modernitzaci贸 de l’Ajuntament de Castell贸, Enric Nomded茅u, ha presentat hui el Geoportal, una nova eina web que utilitza les 煤ltimes tecnologies de publicaci贸 i visualitzaci贸 d’informaci贸 geogr脿fica en un entorn digital i que substitueix a l’anterior mapa ciutat. Aquest Geoportal s’estrena amb la segona fase de la campanya Apadrina el teu arbre amb la qual els usuaris podran apadrinar un arbre accedint a un mapa que visualitza “d’una manera intu茂tiva i senzilla tots els exemplars disponibles i permet realitzar l’apadrinament de forma directa”, segons ha explicat la regidora de Sostenibilitat, Sara Us贸.

El Geoportal 茅s un conjunt de dades, informaci贸 i serveis geoespacials que l’Ajuntament posa a la disposici贸 dels ciutadans, amb l’objecte d’informar, col路laborar i fomentar la participaci贸 i la transpar猫ncia. El vicealcalde ha explicat que una de les potencialitats del Geoportal “radica en la possibilitat de creuar dades a trav茅s de diferents capes d’informaci贸 que ens permeten fer un diagn貌stic de situaci贸. Per exemple, podem tenir una capa amb informaci贸 dels usuaris de Serveis Socials, una altra amb absentisme escolar i una altra amb 铆ndexs de pobresa energ猫tica. Aquesta informaci贸 creuada 茅s la que ens permet fer un diagn貌stic de situaci贸 i poder implementar les accions oportunes”.

Una de les possibilitats que ofereix el Geoportal 茅s la d’apadrinar arbres, la campanya impulsada amb 猫xit la passada tardor per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental. “En punxar sobre l’arbre escollit, s’obrir脿 el formulari d’apadrinament i s’enviar脿 un correu despr茅s d’emplenar les dades i ja s’haur脿 apadrinat l’arbre”, ha explicat Us贸. En total, en aquesta segona fase es van a poder apadrinar 534 arbres de fulla caduca, d’esp猫cies com a plataner d’ombra, morera, lledoner (celtis), prunera ornamental, ac脿cia del Jap贸, melia, arce, oms, pollancres, etc猫tera.

Amb la campanya Apadrina el teu arbre, l’脌rea de Sostenibilitat Ambiental pret茅n conscienciar als ciutadans i ciutadanes sobre la import脿ncia de protegir els arbres en la ciutat i augmentar l’猫xit en el creixement i adaptaci贸 dels arbres despr茅s de les replantacions. “Com ja vam dir a la tardor, volem estr猫nyer els vincles entre la ciutadania i el patrimoni arbori de la ciutat”, ha afegit.

Una vegada finalitzada la campanya es lliurar脿 un diploma acreditatiu a totes les persones que apadrinen un exemplar. Igual que en la fase de tardor, des de Sostenibilitat animen a particulars, fam铆lies, col路legis, clubs, associacions, fundacions, etc猫tera, a participar en aquesta iniciativa.

Tant el vicealcalde com la regidora de Sostenibilitat Ambiental han agra茂t el treball dels t猫cnics de Medi ambient, del Negociat d’Informaci贸 Geogr脿fica i d’Inform脿tica per l’excel路lent labor realitzada i “per ajudar-nos a facilitar el apadrinament d’arbres en aquesta segona fase amb una aplicaci贸 intu茂tiva i senzilla d’utilitzar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.