fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Educaci贸 convoca estades formatives en empreses per al professorat d’FP i Ensenyaments Art铆stics i Esportius

Educaci贸 convoca estades formatives en empreses per al professorat d’FP i Ensenyaments Art铆stics i Esportius

Es realitzaran en empreses, organitzacions o institucions ubicades tant a la Comunitat Valenciana com a la resta del territori espanyol.

La Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport ha convocat estades de formaci贸 per al professorat amb atribuci贸 docent en Formaci贸 Professional, d’Ensenyaments Art铆stics Professionals i Esportius, i assessors de formaci贸 destinats al CEFIRE espec铆fic, que es duran a terme en empreses, organitzacions o institucions ubicades a la Comunitat Valenciana o a la resta del territori espanyol durant l’any 2016.

Es tracta d’estades formatives en empreses com una de les modalitats incloses en el Pla de Formaci贸 Permanent del Professorat, que obri la possibilitat de formar-se en entorns de treball professionals reals, amb la finalitat d’adquirir coneixements i pr脿ctiques que no puguen ser adquirits mitjan莽ant un altre tipus d’acci贸 formativa i s贸n necessaris per al seu treball docent en l’especialitat.

La durada de les estades ser脿 d’un m铆nim de 20 hores i un m脿xim de 50 hores; es computaran en qualsevol cas un m脿xim de 8 hores di脿ries i 30 hores setmanals. Els per铆odes en qu猫 es podran realitzar les estades seran del 2 de maig al 31 de juliol, i del 3 d’octubre al 30 de novembre.

Aquestes estades podran ser sol路licitades per professors d’FP, Ensenyaments Art铆stics Professionals i Esportius que exercisquen doc猫ncia directa durant l’any 2016 en centres sostinguts amb fons p煤blics, aix铆 com per docents que siguen assessors de formaci贸 en el CEFIRE espec铆fic dels ensenyaments esmentats.

El termini per a realitzar la sol路licitud de participaci贸 durant el primer per铆ode finalitzar脿 el 15 de mar莽 i es realitzar脿 per via telem脿tica. Posteriorment, al mes de setembre s’obrir脿 un nou termini per a sol路licitar realitzar les estades durant el segon per铆ode, 茅s a dir, a l’octubre i novembre.

Actualitzaci贸 de coneixements

Entre els objectius de les estades formatives cal destacar que els docents coneguen les distintes t猫cniques empresarials d’an脿lisi de processos i d’an脿lisi d’猫xits, com a avaluaci贸 de necessitats, formaci贸, demanda laboral, estudis prospectius de perfils professionals, etc.

Aix铆 mateix, es pret茅n que el docent adquirisca experi猫ncies de l’脿mbit laboral en l’entorn real de treball i que potencie l’aplicaci贸 en el centre educatiu dels coneixements i t猫cniques adquirits, a fi de possibilitar l’actualitzaci贸 cientificot猫cnica del professorat a trav茅s del coneixement de procediments de treball, instrumentaci贸, m猫todes organitzatius i processos productius.

Finalment, tamb茅 es persegueix com a objectiu el foment de la cooperaci贸 entre els centres educatius i el seu entorn productiu, facilitant la relaci贸 del professorat objecte de la convocat貌ria amb el m贸n empresarial, i proporcionar un coneixement real de les possibilitats que ofereixen els m貌duls de Formaci贸 en Centres de Treball (FCT), aix铆 com en la fase de formaci贸 pr脿ctica en empresa, estudis o tallers, a fi de poder facilitar la seua programaci贸, i finalment, analitzar la viabilitat d’establir convenis de Formaci贸 Professional Dual entre el centre educatiu i l’empresa, organitzaci贸 o instituci贸.

Per a poder presentar les sol路licituds, els interessats hauran d’emplenar la seua sol路licitud per via telem脿tica utilitzant els formularis que estaran a la seua disposici贸 en la web de la Conselleria d’Educaci贸

Leave a Reply

Your email address will not be published.