fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 reformar脿 la P猫rgola del Parc Ribalta amb un edifici m茅s obert i vers脿til

Castell贸 reformar脿 la P猫rgola del Parc Ribalta amb un edifici m茅s obert i vers脿til

El projecte, cofinan莽at per Europa, compta amb una inversi贸 de 2,5 milions per a un disseny m茅s sostenible i amb menys impacte visual.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha presentat el projecte de rehabilitaci贸 integral de l’emblem脿tic edifici polifuncional de la P猫rgola, empla莽at al parc Ribalta. L’objectiu 茅s reformular-la com a espai polifuncional en una actuaci贸 que reduir脿 el seu volum per a incorporar m茅s espais a l’aire lliure i per a millorar la seua integraci贸 amb l’entorn del parc Ribalta. 

L’immoble sumar脿 quasi 2.800 metres quadrats de superf铆cie total i una ocupaci贸 m脿xima de 1.500 persones entre la planta baixa i les terrasses del pis superior. L’actuaci贸 est脿 inclosa en l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat (EDUSI) i compta amb 2,5 milions d’euros de pressupost que permetr脿 reformar l鈥檈difici emblem脿tic.

Amb aquesta reforma, es potenciar脿 esta zona de la ciutat i transformar脿 la P猫rgola en un centre dinamitzador que contribu茂sca a revitalitzar el pulm贸 verd de Castell贸. L’operaci贸 busca la regeneraci贸 f铆sica, econ貌mica i social de la P猫rgola, que se sotmetr脿 a m茅s a un proc茅s de modernitzaci贸 tecnol貌gica en mat猫ria d’efici猫ncia energ猫tica per a convertir-la en un espai d’emprenedoria social i sostenible. 

La intervenci贸 integral sobre l’actual edifici de la P猫rgola, que ser脿 totalment funcional i accessible, es marca tres objectius. D’una banda, aconseguir l’equilibri amb l’entorn mitjan莽ant un disseny amb un impacte visual apropiat i integrat amb el parc. Per a aix貌 es proposa demolir les construccions que sobre茂xen del cos principal de l’edifici, conservant la seua geometria i estructura; redimensionar l’aforament conforme a les necessitats reals actuals; i utilitzar materials de qualitat, amb textures i colors concordes amb els de l’entorn immediat. 

La planta baixa polifuncional, de quasi 2.300 metres quadrats i amb capacitat per a 1.300 persones, quedar脿 di脿fana i sumar脿 un porxo cobert i obert previ als accessos del p煤blic i amb un sistema de tancament envidrat que imprimir脿 m茅s lluminositat a l’interior. Per part seua, un anell exterior amb terrassa, obert i parcialment cobert -a trav茅s de suports i bigues disposats 鈥榬adialment鈥 per a generar una imatge de 鈥榩猫rgola鈥. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.