fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló reformarà la Pèrgola del Parc Ribalta amb un edifici més obert i versàtil

Castelló reformarà la Pèrgola del Parc Ribalta amb un edifici més obert i versàtil

El projecte, cofinançat per Europa, compta amb una inversió de 2,5 milions per a un disseny més sostenible i amb menys impacte visual.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat el projecte de rehabilitació integral de l’emblemàtic edifici polifuncional de la Pèrgola, emplaçat al parc Ribalta. L’objectiu és reformular-la com a espai polifuncional en una actuació que reduirà el seu volum per a incorporar més espais a l’aire lliure i per a millorar la seua integració amb l’entorn del parc Ribalta. 

L’immoble sumarà quasi 2.800 metres quadrats de superfície total i una ocupació màxima de 1.500 persones entre la planta baixa i les terrasses del pis superior. L’actuació està inclosa en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) i compta amb 2,5 milions d’euros de pressupost que permetrà reformar l’edifici emblemàtic.

Amb aquesta reforma, es potenciarà esta zona de la ciutat i transformarà la Pèrgola en un centre dinamitzador que contribuïsca a revitalitzar el pulmó verd de Castelló. L’operació busca la regeneració física, econòmica i social de la Pèrgola, que se sotmetrà a més a un procés de modernització tecnològica en matèria d’eficiència energètica per a convertir-la en un espai d’emprenedoria social i sostenible. 

La intervenció integral sobre l’actual edifici de la Pèrgola, que serà totalment funcional i accessible, es marca tres objectius. D’una banda, aconseguir l’equilibri amb l’entorn mitjançant un disseny amb un impacte visual apropiat i integrat amb el parc. Per a això es proposa demolir les construccions que sobreïxen del cos principal de l’edifici, conservant la seua geometria i estructura; redimensionar l’aforament conforme a les necessitats reals actuals; i utilitzar materials de qualitat, amb textures i colors concordes amb els de l’entorn immediat. 

La planta baixa polifuncional, de quasi 2.300 metres quadrats i amb capacitat per a 1.300 persones, quedarà diàfana i sumarà un porxo cobert i obert previ als accessos del públic i amb un sistema de tancament envidrat que imprimirà més lluminositat a l’interior. Per part seua, un anell exterior amb terrassa, obert i parcialment cobert -a través de suports i bigues disposats ‘radialment’ per a generar una imatge de ‘pèrgola’. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.