fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els joves del curs de formació per a la Vida Independent de la Fundació Sindrome de Down visiten l’Ajuntament de Castelló

Els joves del curs de formació per a la Vida Independent de la Fundació Sindrome de Down visiten l’Ajuntament de Castelló

Amparo Marco i José Luis López han explicat el funcionament de les dependències municipals als 13 joves que participen en el projecte.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social, José Luis López, han rebut als 13 joves participants en el curs de formació per a la Vida Independent que està desenvolupant la Fundació Sindrome de Down de Castelló.

La Fundació Síndrome de Down de Castelló ha posat en marxa a través del seu departament de Formació i Ocupació la segona edició del projecte Vida Independent i Autonomia, una activitat formativa destinada a fomentar l’autonomia i independència de joves amb síndrome de Down i/o discapacitat intel·lectual. El Pis de Vida Independent, on es duu a terme aquest projecte, pretén dotar de les destreses i habilitats necessàries perquè els i les participants puguen desembolicar-se de la forma més autònoma possible, ja siga en la seua casa amb els seus familiars o en el seu propi habitatge.

Els joves desenvolupen desenvolupen les activitats que qualsevol persona realitza en la seua casa: des de fer el llit, a organitzar la cuina, tasques de neteja, maneig d’electrodomèstics, cuinar etc. Però, no solament es tracta de fer tasques domèstiques, al llarg del mes, els alumnes i les alumnes aprendran totes aquelles gestions que de forma quotidiana s’han de fer en la vida diària: anar al banc, conèixer els tràmits per a presentar una instància en l’ajuntament, realitzar tràmits en correus, o fer la compra són algunes de les tasques que els/as alumnes/as del pis de formació realitzaren.

En aquest marc es troba la visita a l’Ajuntament, on l’alcaldessa els ha explicat què tipus de tràmits es poden realitzar, els serveis que s’ofereixen als veïns i com funciona el ple. Amparo Marco ha felicitat als joves per formar part d’aquesta iniciativa i l’ha valorat de forma molt positiva ja que “gràcies a aquest programa estan aprenent a realitzar totes les gestions pròpies que una persona realitza en el seu moment a dia, aprenent a conviure, a afrontar les situacions que es presenten i prendre decisions al costat de la resta de companys/as. En definitiva, aprenent a viure de forma autònoma i independent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.