fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els joves del curs de formaci贸 per a la Vida Independent de la Fundaci贸 Sindrome de Down visiten l’Ajuntament de Castell贸

Els joves del curs de formaci贸 per a la Vida Independent de la Fundaci贸 Sindrome de Down visiten l’Ajuntament de Castell贸

Amparo Marco i Jos茅 Luis L贸pez han explicat el funcionament de les depend猫ncies municipals als 13 joves que participen en el projecte.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i el regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, han rebut als 13 joves participants en el curs de formaci贸 per a la Vida Independent que est脿 desenvolupant la Fundaci贸 Sindrome de Down de Castell贸.

La Fundaci贸 S铆ndrome de Down de Castell贸 ha posat en marxa a trav茅s del seu departament de Formaci贸 i Ocupaci贸 la segona edici贸 del projecte Vida Independent i Autonomia, una activitat formativa destinada a fomentar l’autonomia i independ猫ncia de joves amb s铆ndrome de Down i/o discapacitat intel路lectual. El Pis de Vida Independent, on es duu a terme aquest projecte, pret茅n dotar de les destreses i habilitats necess脿ries perqu猫 els i les participants puguen desembolicar-se de la forma m茅s aut貌noma possible, ja siga en la seua casa amb els seus familiars o en el seu propi habitatge.

Els joves desenvolupen desenvolupen les activitats que qualsevol persona realitza en la seua casa: des de fer el llit, a organitzar la cuina, tasques de neteja, maneig d’electrodom猫stics, cuinar etc. Per貌, no solament es tracta de fer tasques dom猫stiques, al llarg del mes, els alumnes i les alumnes aprendran totes aquelles gestions que de forma quotidiana s’han de fer en la vida di脿ria: anar al banc, con猫ixer els tr脿mits per a presentar una inst脿ncia en l’ajuntament, realitzar tr脿mits en correus, o fer la compra s贸n algunes de les tasques que els/as alumnes/as del pis de formaci贸 realitzaren.

En aquest marc es troba la visita a l’Ajuntament, on l’alcaldessa els ha explicat qu猫 tipus de tr脿mits es poden realitzar, els serveis que s’ofereixen als ve茂ns i com funciona el ple. Amparo Marco ha felicitat als joves per formar part d’aquesta iniciativa i l’ha valorat de forma molt positiva ja que “gr脿cies a aquest programa estan aprenent a realitzar totes les gestions pr貌pies que una persona realitza en el seu moment a dia, aprenent a conviure, a afrontar les situacions que es presenten i prendre decisions al costat de la resta de companys/as. En definitiva, aprenent a viure de forma aut貌noma i independent”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.