fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els pressupostos participatius permetran desenvolupar 23 projectes durant el pr貌xim any

Els pressupostos participatius permetran desenvolupar 23 projectes durant el pr貌xim any

La Comissi贸 Permanent de Participaci贸 Ciutadana, representada per pol铆tics i associacions, ha triat les propostes a executar

La regidora de Participaci贸 Ciutadana, Ali Brancal, ha informat avui que la Comissi贸 Permanent de Participaci贸 Ciutadana es va reunir recentment per a triar les propostes que formaran part dels pressupostos participatius per al pr貌xim any 2016.

Aix铆, la Permanent, que est脿 formada per representants dels cinc grups pol铆tics amb representaci贸 en l’Ajuntament i per cinc membres d’associacions triats en votaci贸 pel Consell de Participaci贸 Ciutadana, 鈥渉a prioritzat un total de 23 actuacions, que es duran a terme durant el pr貌xim any a trav茅s de la l铆nia de pressupostos participatius en tots els districtes de la ciutat de Castell贸 i que, provisionalment i mancant redacci贸 del projecte, s’han valorat econ貌micament en 1.574.000 euros鈥, ha anunciat la regidora.

La Comissi贸 Permanent va triar entre les propostes que havien elevat des de les juntes de cada districte (centre, nord, sud, est, oest i grau) i que van ser traslladades per les diferents associacions adscrites en cada zona.

Per a l’elecci贸 鈥渆s van establir una s猫rie de criteris generals, com prioritzar les propostes que afectaren a necessitats b脿siques com a clavegueram, il路luminaci贸 o asfaltat. Tamb茅 es va usar com a criteri prevaldre obres en zones amb necessitats de desenvolupament, falta d’equipaments o deterioraci贸 evident. Moltes de les propostes, de fet, demanaven solucionar problemes de mal estat en voreres o falta d’accessibilitat鈥, ha manifestat Brancal. A m茅s, la permanent va procurar que les propostes triades no afectaren a decisions futures, a altres 脿rees geogr脿fiques, ni requeriren canvis en altres llocs de la ciutat. Les propostes van ser valorades econ貌micament de manera provisional per a aix铆 facilitar els arguments i criteris d’elecci贸.

La regidora de Participaci贸 Ciutadana, Ali Brancal, ha volgut destacar que 鈥渆l proc茅s ha sigut molt participatiu i les decisions s’han pres de manera absolutament consensuada per part de totes les persones membres de la Comissi贸 Permanent鈥.

Cal destacar que enguany el muntant destinat a pressupostos participatius dins del c貌mput municipal total 茅s de 1.650.000 euros, la qual cosa suposa un augment del 50% respecte de la xifra contemplada pel govern anterior per a 2015. Aquest augment 鈥渞espon, sens dubte, al comprom铆s d’aquest Govern Municipal per fer que la ciutadania participe de la vida pol铆tica, que s鈥檈mpodere i puga triar les inversions que s’han de realitzar en la ciutat, en la seua ciutat. L’any que estem a punt d鈥檈ncetar, 2016, ser脿 aquell en el qual els ve茂ns i ve茂nes de Castell贸 tindran m茅s poder de decisi贸 sobre les inversions municipals鈥, ha matisat la regidora Ali Brancal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.