fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Noelia Capdevila: “Ja des de ben xicoteta em vestien per a l’ofrena de flors”

Noelia Capdevila: “Ja des de ben xicoteta em vestien per a l’ofrena de flors”

Noelia Capdevila porta un gran recorregut fester, ha sigut Na Dolça dels Cavallers i ara és madrina de la Gaiata 5 Hort dels Corders mentre té el cor a les festes de la Magdalena, posa els ulls en acabar el grau de magisteri per a ser mestra de primària.

Com vas decidir ser madrina de la teua gaiata? (Qui t’ho va suggerir, si t’ho vas pensar, com et senties en pensar-ho?

En realitat mai em va passar pel cap ser madrina de cap gaiata, però d’ençà que vaig conéixer aquest món, en la Gaiata 5 i durant l’any de Dama d’Honor es va convertir en un dels meus somnis. Que es va fer realitat quan Arantxa, la presidenta, va parlar en totes les que en eixe moment érem dames, per preguntar si alguna tenia eixa il·lusió de ser madrina l’any pròxim. En aquest moment vaig veure l’oportunitat y vaig dir decidida que sí amb moltíssim entusiasme, ja que en casa havia sigut un tema que havíem tractat i tenia tot el suport de la família.

D’on ve la teua passió per les festes de Castelló? (Com vas començar, quants anys portes…)

El sentiment castelloner podria dir que prové de la meua família, ja que des de menudeta ma mare em vestia de llauradora per eixir a l’ofrena de flors, cosa que he fet pràcticament durant tots els anys de vida, i a prop del meu pare i la colla on pertanyíem hem seguit ven de prop tots els moments de les nostres festes. És veritat que la meua família mai ha estat vinculada a cap gaiata, però igualment sempre he tingut eixa passió per les festes de Castelló.

Com vas viure el dia de la teua presentació?

Eixe dia va ser un cúmul de sentiments, d’una banda molt de nervis perquè no sabia en què consistia la presentació, que tractava, com seria la decoració… y per una altra banda una gran felicitat perquè ja era el dia que tant estava esperant, el dia que em ficaven la banda com a madrina de la meua gaiata. Va ser un dia ple de sorpreses, duran eixa vesprada y també eixa nit en la presentació, ja que una de les protagonistes del món de fantasia que van crear tota la comissió, va ser la meua germana.

Durant tota la presentació no es podia esborrar el somriure de la meua cara, va ser una presentació plena de rialles, diversió, emocions…i mil sentiments més. La veritat que he d’agrair a tota la comissió i a tots els amics de la gaiata que van col·laborar per fer eixa extraordinària presentació per a tots nosaltres

Que és el que més i menys t’agrada del món de la festa?

Crec que no podria dir res que no m’agrade del món de la festa. És clar que el que més m’agrada és la nostra setmana gran, gaudir de tots els actes, de l’ambient pel carrer, de les traques… però sense oblidar tot el treball que es fa durant tot l’any per a fer d’eixa setmana, la millor de les nostres festes.

Consideres que ser madrina és una responsabilitat difiçil? De vegades se’t fa costa amunt?

Sí que és una responsabilitat, perquè representes a tota la teua gaiata i sempre es pretén que es senten orgullosos dels seus representants, però no em suposa cap dificultat, ja que és un gran sentiment el que em porta a representar-los a tots, i la veritat que són com una família que sempre estan al meu costat i m’ajuden en tot el que fa falta, són els millors. I com no tenint les meues coses a la meua xiqueta, Laura, al meu xiquet Jordi i a la nostra presidenta Arantxa és tot molt més fàcil.

Com et recolzen la teua família i el president en la teua tasca?

La meua família sempre està al meu costat, fen el que faja falta perquè tot estiga bé, m’acompanyen a tots els llocs, sempre a primera fila, estic molt agraïda.

Pel que fa a la meua presidenta, sempre al meu costat, preocupant-se per tot, que tot vaja bé, sempre fent bromes… És la millor presi!

Com vius la teua relació amb les teues dames? I amb la resta de madrines?

Tinc la sort de comptar amb vuit dames magnífiques, vuit xiques amb un gran amor per les nostres festes i la nostra gaiata i que durant tot aquest any estan al meu costat acompanyant-me i gaudint amb mi. Més que vuit dames són vuit amigues.

Respecte a les madrines, crec que no haguera trobat unes de millors companyes viatja, ens emportem molt bé y fem una gran pinya. Aquest serà un any ple de records meravellosos també gràcies a elles.

Que penses del que passarà després del Magdalena Vítol? Faràs un pas endavant?

Després del Magdalena Vítol encara quedaran alguns actes com a madrina. Y una vegada finalitze aquest any l’únic que tinc segur, és que seguiré gaudint de les festes de Castelló i ajudant en tot el possible per què sempre siguen les nostres millors festes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.