fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment condemnen el colp d’Estat del 36 en el seu 80 aniversari

PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment condemnen el colp d’Estat del 36 en el seu 80 aniversari

Els tres grups municipals mostren el rebuig a la dictadura del r猫gim franquista i denuncien la vulneraci贸 dels drets humans.

Els grups pol铆tics signants del ‘Pacte del Grau’ han presentat una Declaraci贸 Institucional per condemnar el colp d’estat franquista que va esdevindre el 18 de juliol de 1936, ara fa 80 anys.

En aquesta declaraci贸 institucional, els tres grups argumenten que “eixe dia, un grup de militars encap莽alats pel general Francisco Franco va iniciar la presa violenta del poder, enderrocant la legalitat republicana sorgida de les urnes el 14 d’abril del 31, i despr茅s dels tres anys de guerra, va imposar una dictadura que va destruir les institucions democr脿tiques espanyoles de la II Rep煤blica. S’hi va perseguir la dissid猫ncia pol铆tica i la llibertat de consci猫ncia, i s’hi va condemnar les dones a ser ciutadania de tercera classe. A m茅s a m茅s, s’hi va imposar una moral sexual que condemnava qualsevol opci贸 fora del matrimoni religi贸s. Amb tot a莽貌 en el panorama espanyol, no es va poder recobrar la pau social fins que va arribar la democr脿cia quaranta anys despr茅s”.

“Hui dia, tots els grups de l’Ajuntament de Castell贸 aposten per una societat democr脿tica, per les llibertats i la defensa inq眉estionable dels drets humans i rebutgen l’煤s de la viol猫ncia per a imposar conviccions pol铆tiques i religioses, i es fan responsables de mirar la hist貌ria per con猫ixer i rebutjar un脿nimement les conseq眉猫ncies irreparables que l’Estat de dret va propiciar en aquells dies”, continua dient la declaraci贸.

Per tant, consideren que 茅s deure dels grups pol铆tics mostrar expl铆citament el rebuig a una dictadura que va negar la llibertat, va instaurar la persecuci贸 de la dissid猫ncia i va vulnerar els drets humans.

Per eixe motiu, el Grup Municipal Socialista, el Grup Municipal de Comprom铆s i el Grup Municipal de Castell贸 en Moviment presentaran en el ple ordinari que se celebrar脿 el pr貌xim dijous 28 de juliol, una Declaraci贸 Institucional per condemnar el Colp d’Estat del 36, recon猫ixer i homenatjar totes les persones que van patir la repressi贸, que van morir exiliades lluny de la seua terra i de la seua fam铆lia, que van ser empresonades o perseguides per raons de sexe, de credo i d’idees pol铆tiques.

Per 煤ltim, manifesten el seu comprom铆s en la defensa dels drets humans i la den煤ncia de qualsevol vulneraci贸 d’aquests, aix铆 com proclamen que mai m茅s un 18 de juliol com el de 1936, acabe amb les llibertats dels ciutadans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.