fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Sara Us贸 anuncia una aportaci贸 extraordin脿ria al Patronat de Festes per a solucionar el desfase de la Magdalena

Sara Us贸 anuncia una aportaci贸 extraordin脿ria al Patronat de Festes per a solucionar el desfase de la Magdalena

La regidora destaca l’esfor莽 que ha realitzat el Govern Local per a normalitzar les festes millorant la seua gesti贸, realitzant un control econ貌mic i administratiu i garantint la transpar猫ncia.

La regidora de Festes, Sara Us贸, que ha comparegut avui en el Ple de l’Ajuntament de Castell贸, a petici贸 pr貌pia, per a informar del desfase que s’ha detectat en els comptes de les Festes de la Magdalena, ha reconegut que s’han com猫s errors per falta de temps i d’experi猫ncia, tant per part del Patronat com de la Junta, per貌 ha posat l’accent que “gr脿cies a la decisi贸 del Govern Local de regularitzar la gesti贸 de les festes, per primera vegada en d猫cades sabem quant costen unes festes de la Magdalena de forma real”. Aix铆, l’edil ha indicat que, segons l’informe de la gerent, “la suma de totes les factures relacionades amb les festes ascendeix a 1.100.873,5 euros, per la qual cosa, a dia d’avui, la desviaci贸 del cap铆tol II i IV 茅s de 255.873,50 euros”.

Sara Us贸, que ha agra茂t la labor realitzada en aquests mesos per la Junta de Festes i el personal del Patronat, tamb茅 ha afirmat que ja s’han engegat els mecanismes de control per a evitar nous desfasaments econ貌mics, “prova d’a莽貌 茅s que la Festa de la Rosa i les Festes de Sant Pere del Grau s’han gestionat correctament, amb totes les factures supervisades, i molts prove茂dors ja han cobrat els seus serveis”. I ha anunciat que el Govern Local solucionar脿 el desfase que s’ha produ茂t en les despeses de la Magdalena realitzant una aportaci贸 extraordin脿ria per a assegurar l’estabilitat econ貌mica del Patronat de Festes, pagar les despeses a prove茂dors i garantir les subvencions pendents.

L’edil ha iniciat la seua intervenci贸 recordant que el Partit Popular va tardar 10 anys a aprovar el Patronat Municipal de Festes i va ser incapa莽 d’engegar-ho, “ha hagut de ser l’actual Govern Local qui ho haja posat en funcionament, partint des de zero, la qual cosa ha sigut un gran repte que ha comportat molt铆ssim treball, sobretot per la decisi贸 de voler normalitzar les festes millorant la seua gesti贸, realitzant un control econ貌mic i administratiu i garantint la transpar猫ncia” ha destacat.

En aquest sentit, ha detallat algunes de les mesures que s’han implantat per a vetlar per el compliment de la normativa, “hem treballat perqu猫 els procediments de contractaci贸 es feren complint la legalitat administrativa, demanant tres pressupostos i adjudicant el servei a l’empresa m茅s avantatjosa econ貌micament; s’han formalitzat les subvencions a les gaiates; s’ha regularitzat l’ocupaci贸 de via p煤blica i el servei de seguretat de mesons i carpes i hem solucionat la problem脿tica ac煤stica engegant un sistema d’auto-gesti贸 perqu猫 tots, inclosos l’ajuntament, compl铆rem els 90 decibels de l铆mit que marca la normativa”.

Un treball que s’ha concretat que, per primera vegada, les factures han passat per intervenci贸 abans de ser pagades; s’han tramitat seguint la normativa 45 contractes enfront dels 0 d’altres anys; i s’han registrat 30 grans carpes i 27 menors, enfront de les 6 carpes de grans dimensions i cap de menor entitat que es van registrar l’any passat, “no estaven abans aquestes instal路lacions?” s’ha preguntat la regidora. Per tot a莽貌, l’edil ha retret al PP la falta de control amb qu猫 va gestionar les festes durant anys i ha assegurat que “no tenen cap legitimitat per a donar lli莽ons ni demanar responsabilitats”.

Quant a la transpar猫ncia, Sara Us贸 ha relatat com es va detectar el desfase econ貌mic de forma immediata, com es va fer p煤blic i com s’han posat a la disposici贸 de tots els membres del Consell Rector i dels grups pol铆tics totes i cadascuna de les factures, “estic segura que les factures d’aquestes festes s贸n les factures que m茅s s’han revisat en la hist貌ria de l’ajuntament, perqu猫 aquest equip de govern no t茅 gens que amagar” ha assegurat.

Per a finalitzar, la m脿xima responsable de l’ens fester ha afirmat que “falta molt per fer, potser ens hem posat el llist贸 massa alt i hem assumit massa reptes, per貌 hem apr猫s dels nostres errors i seguirem treballant per a millorar la gesti贸 de les nostres festes”.

Declaracions institucionals i mocions

Cal destacar que en el ple, s’ha aprovat, amb l’abstenci贸 dels edils de Castell贸 en Moviment, una moci贸 del Partit Popular, que inclo茂a una esmena d’addici贸 de Ciutadans, instant a ampliar a l’exercici 2016 l’auditoria oberta a la gesti贸 del Patronat Municipal de Festes.

Finalment, en la sessi贸 tamb茅 s’ha donat llum verda a dues declaracions institucionals: contra el colp d’estat Franquista i en suport als malalts cel铆acs, i una moci贸 de Ciutadans perqu猫 els funcionaris municipals puguen aportar les seues propostes per a millorar els processos interns i els serveis que presta l’Ajuntament de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.