fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Grup Popular de Castelló porta al Ple el suport al xicotet comerç

El Grup Popular de Castelló porta al Ple el suport al xicotet comerç

Carrasco (PP): “Proposem donar facilitats d’aparcament que fomenten les compres en el centre de la ciutat. És necessari engegar un pla d’actuació en pàrquings públics que arreplegue les peticions del sector comercial”.

El Grup Municipal Popular en l’Ajuntament de Castelló portarà al Ple del dijous una proposició en matèria de suport al xicotet comerç -que advoca per donar facilitats d’accés, gratuïtat, descomptes, reducció de tarifes i incentius en els pàrquings públics als potencials clients-, amb l’objectiu de fomentar les compres en el centre de la ciutat.

Una iniciativa que se sumisca a altres puntuals que puga fer el xicotet comerç, com els descomptes de l’imminent Black Friday o la pròxima campanya de compres nadalenques, on el centre tornarà a concentrar a multitud de potencials consumidors.

D’aquesta manera, els populars insten a l’òrgan municipal competent a dissenyar i engegar un pla d’actuació en pàrquings públics que arreplegue les peticions del sector comercial, reduint els costos d’aparcament associats a l’adquisició de productes i serveis dels xicotets comerços.

La portaveu popular, Begoña Carrasco, ha manifestat: “Proposem que a l’hora de negociar els nous plecs de les concessions de pàrquings públics, aquests arrepleguen descomptes o tarifes especials que beneficien als qui compren en el xicotet comerç i que es garantisca l’impuls de les reformes necessàries per a millorar l’accessibilitat i la modernització d’aquests pàrquings”.

Actualment, són els mateixos comerciants els que compren tiquets a un preu de 0,60 euros per a després regalar-los entre els seus clients. No obstant això, els populars consideren que aquests descomptes haurien de proporcionar-se des dels mateixos pàrquings, prèvia negociació i acord amb el govern local.

“Actuar sobre l’accessibilitat de potencials clients a l’espai comercial de la ciutat, millorant l’accés a l’aparcament és fonamental perquè l’augment de la confiança dels consumidors es traduïsca en un augment de vendes del xicotet comerç de Castelló durant tot l’any”.

Els populars recorden que el teixit comercial de la ciutat integra al voltant de 2.000 comerços que generen anualment un impacte econòmic de 800 milions d’euros i 6.000 llocs de treball directes.

Al llarg de l’anterior mandat, més d’1 milió d’euros del pressupost municipal van ser destinats directament a donar suport a aquest sector a través de la dinamització i l’escolta activa prèvia a la presa de decisions que afecten de forma directa o indirecta al comerç.

Així mateix, al llarg del passat mandat també es van engegar diferents acords amb pàrquings de la ciutat per a facilitar l’estacionament en diferents districtes, conscients de la importància de garantir el millor accés possible a les zones comercials de la ciutat per a posicionar el comerç i millorar la seua competitivitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.