fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Agricultura i Medi Ambient obri amb la Intersindical vies de col·laboració en la nova etapa de Vaersa

Agricultura i Medi Ambient obri amb la Intersindical vies de col·laboració en la nova etapa de Vaersa

La consellera Elena Cebrián es reuneix amb el portaveu del sindicat , Vicent Maurí, i els representants sindicals en l’empresa pública.

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha mantingut esta vesprada una reunió amb el portaveu de la Intersindical, Vicent Maurí, i membres de la seua representació en Vaersa (Valenciana d’Aprofitament de Residus, SA), per a abordar temes d’interés comú en l’àmbit de les competències de la conselleria i, en especial en l’esmentada empresa pública, que compta amb 1.300 treballadors.

Els representants de la Intersindical han mostrat la seua disposició a obrir vies de col·laboració tant en assumptes de caràcter mediambiental com de gestió agrícola, si bé la reunió s’ha centrat en la gestió de Vaersa i, en particular, de les comandes que la Generalitat fa a l’empresa.

Estos encàrrecs estan relacionats, per exemple, amb treballadors dels parcs naturals, del Centre d’Educació Ambiental, o d’agents de vigilància forestal. Esta última comanda s’acaba de renovar ara i suposa canvis canvis tant en les unitats mòbils ordinàries, on s’han augmentat els mesos de treball a l’any, així com en les motoritzades i de servicis especials, i en 68 observatoris forestals.

Una comanda actualment en tramitació és la dels 19 treballadors de control de plagues forestals. Elena Cebrián i Julià Álvaro han explicat que el nou equip vol revisar el sistema de gestió de comandes implantat pels anteriors governs del Partit Popular, consistent, com va apuntar la consellera en Corts Valencianes ahir, a prescindir de la creació de llocs de funcionaris, per a externalitzar activitats a empreses en què fora més fàcil conculcar els principis de bona gestió.

Per al govern actual, les comandes que realitzen les empreses públiques, l’anomenat sector públic instrumental, han de servir per a recolzar o complementar el treball de l’Administració, però no per a substituir-ho. En eixe sentit, Cebrián ha apostat per la col·laboració sindical en l’adaptació normativa a les necessitats dels treballadors i a l’esperit que ha de presidir una empresa pública com Vaersa, al servici dels ciutadans per a oferir uns millors servicis públics.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.