fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El sindicat STEPV denuncia llistes no actualitzades en les oposicions docents de la Comunitat Valenciana.

El sindicat STEPV denuncia llistes no actualitzades en les oposicions docents de la Comunitat Valenciana.

A més, en Alacant, una retenció a l’autovia a l’alçada d’Elx ha impedit que arriben a temps a l’inici de les proves algunes persones aspirants.

Avui han tingut lloc les oposicions al cos de mestres i professors de la Comunitat Valenciana, i el sindicat STEPV ha emés un comunicat en el qual denuncia les incidències més importants de les oposicions. “Especialment significativa ha estat la manca d’actualització de les llistes de persones aspirants, ja que la Conselleria no ha creuat correctament les dades de les persones que estaven pendents de la Capacitació en Valencià i que havien superat la prova en el mes de maig. Això ha fet que algunes persones que sí havien superat estes proves no constaren en les llistes dels tribunals que, finalment, han deixat que estes persones realitzen les proves”, segons ha explicat el Sindicat.

“Altres incidències destacables han estat que diverses persones no han arribat a temps a l’inici de les proves a Alacant, per culpa d’una retenció a l’autovia a l’alçada d’Elx. A més, la majoria dels enunciats de les proves s’han facilitat només en castellà, fet que atempta contra la igualtat lingüística respecte del valencià” ha denunciat la formació.

Demà comencen en molts tribunals les proves pràctiques i posteriorment es convocaran l’anomenada “tancada”, en la qual les persones que han superat el teòric i el pràctic podran defensar la programació i una unitat didàctica o, en el cas dels ensenyaments d’art i disseny, la guia docent i un bloc temàtic.

Les persones que superen totes estes proves tindran accés al concurs de mèrits, en el qual es valorarà l’experiència docent, l’expedient acadèmic i els cursos de formació, els idiomes o altres titulacions acadèmiques, entre altres qüestions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.