fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ramon Ferrer apel路la a la unitat i al di脿leg en la presa de possessi贸 com a president de l鈥橝VL

Ramon Ferrer apel路la a la unitat i al di脿leg en la presa de possessi贸 com a president de l鈥橝VL

鈥淟鈥橝cad猫mia Valenciana de la Llengua ha de mantindre la seua independ猫ncia al marge de les interfer猫ncies, prefer猫ncies o conviccions pol铆tiques, i esta independ猫ncia l鈥檋a de guiar pel cam铆 del rigor filol貌gic i acad猫mic鈥 ha pronunciat esta vesprada Ramon Ferrer, reelegit president de la instituci贸 normativa, en l鈥檃cte de la presa de possessi贸 que ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat, presidida per Ximo Puig.

Ferrer, que ha apel路lat en el seu discurs a la unitat i al di脿leg, ha repassat els grans reptes assolits per la instituci贸, com ara la Gram脿tica normativa valenciana i el Diccionari normatiu valenci脿, del qual ha dit que 茅s 鈥渓鈥檕bra que ens ajuda a identificar-nos amb el valenci脿 dels nostres avantpassats i a sentir-nos orgullosos com a valencians. El DNV representa la vict貌ria del consens, el di脿leg i la integraci贸鈥.

El president de l鈥橝VL ha vinculat llengua i autogovern per a destacar la necessitat d鈥檈nfortir el valenci脿. 鈥淟a nostra llengua es troba entre els fonaments que faculten l鈥檈xercici del dret d鈥檃utogovern. Enfortir el valenci脿 garantix l鈥檃utogovern, debilitar-lo ens condemna a ser un poble subaltern鈥. Tamb茅 ha destacat les fruct铆feres relacions amb les universitats p煤bliques i amb l鈥橧nstitut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

Igualment, Ferrer ha qualificat de 鈥渕eritoris passos鈥 les relacions iniciades amb la Real Acad猫mia de Cultura Valencian (RACV), aix铆 com de 鈥渟atisfactoris鈥 els contactes amb l鈥橧nstitut d鈥橢studis Catalans (IEC), per a facilitar una entesa que permeta una normativa respectuosa amb la diversitat, com tamb茅 amb altres institucions i entitats culturals de l鈥櫭爉bit ling眉铆stic amb l鈥檕bjectiu d鈥檃conseguir una major projecci贸 exterior i internacional.

Per al reelegit president de l鈥橝VL, hui comen莽a una nova etapa, un per铆ode basat en la consolidaci贸 i projecci贸 de la instituci贸, tant des del punt de vista de la seua estabilitat com del seu prestigi social. L鈥橝cad猫mia, en paraules del mateix Ferrer, seguir脿 apostant pel di脿leg ser茅, treballant perqu猫 la instituci贸 represente a tots els valencians i perqu猫 es reconega el seu paper en la codificaci贸 de la nostra llengua.

Finalment, la presa de possessi贸 de Ramon Ferrer ha comptat amb l鈥檃ssist猫ncia de conseller Vicent Marz脿; del s铆ndic major, Vicent Cucarella; del vicepresident segon de les Corts, Alejandro Font de Mora; dels s铆ndics del Grup Parlamentari Socialista i de Comprom铆s, Manuel Mata i Francesc Ferri, respectivament; del president de la Diputaci贸 de Castell贸, Javier Moliner; del rector de la Universitat Polit猫cnica, Francisco Mora, i de la Universitat CEU-Cardenal Herrera, Rosa Mar铆a Visiedo; del president d鈥橢scola Valenciana, Vicent Moreno; del deg脿 de la RACV, Federico Mart铆nez Roda; del president de l鈥橧nstitut d鈥橢studis Catalans, Joandom猫nec Ros, i dels membres de l鈥橝cad猫mia Valenciana de la Llengua, entre altres autoritats pol铆tiques i culturals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.