fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana distribuirà 20 tauletes digitals amb Internet per a arribar a l’alumnat més vulnerable del municipi

Borriana distribuirà 20 tauletes digitals amb Internet per a arribar a l’alumnat més vulnerable del municipi

A més, l’Ajuntament ha gestionat amb l’EVHA la instal·lació de 50 routers wifi, per a 50 tauletes digitals més cedides a l’alumnat de famílies amb dificultats pels mateixos centres.

L’Ajuntament de Borriana distribuirà entre l’alumnat en situació vulnerable del municipi les 20 tauletes amb targeta de dades que ha adquirit el consistori per a complementar l’oferta de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, destinades a l’alumnat sense recursos perquè puga seguir el curs de manera telemàtica.

A més, les àrees d’Educació i Serveis Socials han tramitat, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA), la instal·lació de 50 connexions wifi, per a 50 tauletes digitals més sense targeta de dades que han proporcionat els mateixos centres al seu alumnat, per tal que puguen fer ús d’internet i puguen seguir les activitats de la resta de l’alumnat en este període de confinament.

Este matí s’han entregat les vint tauletes digitals a les direccions dels centres que n’han obtingut, juntament amb les corresponents targetes amb connexió a internet, i se’ls han explicat els passos d’instal·lació i ús de les tauletes digitals. Esta setmana se cediran les tauletes a l’alumnat fins a final de curs, per tal d’arribar també a l’alumnat que té dificultats per a seguir l’aprenentatge en lìnia des de casa per no disposar a casa seua de dispositius electrònics. A final de curs hauran de tornar-les als centres.

El regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, ha destacat l’esforç de les institucions i el treball complementari en este tipus d’iniciatives, entre la Generalitat i l’Ajuntament, i ha mostrat el seu agraïment a la Conselleria d’Educació per esta iniciativa. Perquè, segons ha valorat, “les xiquetes i els xiquets de contextos més vulnerables han de tindre les mateixes oportunitats educatives que la resta de companys i companyes”.

Els dispositius adquirits per l’Ajuntament de Borriana tenen les mateixes característiques que els que han enviat la Conselleria d’Educació a l’alumnat dels instituts i col·legis; són tauletes Huawei amb targeta integrada de Telefónica. Cal assenyalar que els dispositius tenen connexió pròpia a la xarxa durant un mínim de dos mesos, si cal es poden prorrogar, i ja estan activats i preparats per a funcionar.

Des de la regidoria d’Educació, ha indicat el regidor de l’àrea, s’ha acordat amb els centres educatius el repartiment de les tauletes, que són de propietat municipal i estaran gestionades per cada centre i, quan s’acabe el curs, les famílies tornaran les tauletes al centre i l’Ajuntament podrà demanar-les o cedir-les per al curs vinent al mateix centre o a un altre que puga necessitar-les.

La direcció dels centres també haurà de seguir un protocol per a recollir este material, adquirit per a “disminuir la bretxa digital a Borriana”, ha explicat Monferrer. Membres dels equips directius inclosos en esta iniciativa arreplegaran els dispositius en dependències municipals, on s’han pres mesures per a garantir el distanciament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.