fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola dóna veu als xiquets i adolescents de la població en esta situació de crisi

Peníscola dóna veu als xiquets i adolescents de la població en esta situació de crisi

L’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament ha convocat el Consell de la Infància i l’Adolescència enmig d’esta situació excepcional.

La Regidoria de Benestar Social, a través de l’Equip Especialitzat d’Intervenció dels Serveis Socials Municipals (EEIA), ha convocat esta setmana una sessió extraordinària del Consell de la Infància i l’Adolescència Local (CIAL).

Este està format per alumnes dels centres educatius de la població, d’entre quart curs de Primària i Batxillerat, fins a la seua majoria d’edat.

L’objectiu d’esta trobada ha sigut “conéixer de primera mà com estan vivint esta situació tan complicada i singular” ha explicat la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol.

Com a col·lectiu “tenen les seues inquietuds, les seues pors, els seus anhels; però també les seues propostes i idees per a eixir junts i reforçats d’açò i hem d’escoltar-les” ha assegurat, i ha informat que han posat a la seua disposició l’equip de treball de l’EEIA perquè puguen fer aportacions, propostes i compartir idees al llarg del desenvolupament d’esta crisi, a través del correu electrònic.

El CIAL es convoca de forma quadrimestral i, justament, l’última trobada mantinguda es va celebrar el dia abans de l’inici del confinament de la població.

Durant l’última sessió, els consellers van aportar idees isuggeriments “que hem hagut d’aparcar momentàniament a conseqüència d’esta crisi sanitària” ha explicat Albiol, així que avui s’ha traslladat “la voluntat de l’equip de l’àrea de Benestar Social de reprendre tot els acords, ajustant-los al nou escenari i ampliant les seues aportacions, a les ja manifestades, al llarg d’estos dies difícils”.
L’objectiu del CIAL, des de la seua creació el novembre de l’any passat, és el de tractar temes d’interés per a ells, així com fomentar la seua participació en qüestions de l’àmbit local perquè puguen extraure’s propostes de millora.

“I això és el que hem pretés amb esta nova trobada en plena crisi; hem volgut escoltar les seues sensacions i les seues opinions i que entenguen i interioritzen que el que ells proposen és important, ens interessa i ho tenim en compte” ha ampliat la regidora.

L’Ajuntament va impulsar la creació d’aquest Consell de la Infància i l’Adolescència tenint en l’horitzó l’elaboració d’un Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència que podrà abordar-se amb la presa de noves mesures, activació o millora de serveis i inversions relacionades amb la garantia dels drets dels xiquets i adolescents en la població, “en esta nova conjuntura, l’opinió i vivència dels més menuts serà molt important, perquè la crisi sanitària i els seus efectes incidiran directament en les propostes que incloga este Pla.

Per a això, l’Ajuntament compta amb el suport i assessorament de tècnics d’UNICEF.

Leave a Reply

Your email address will not be published.