fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Pen铆scola d贸na veu als xiquets i adolescents de la poblaci贸 en esta situaci贸 de crisi

Pen铆scola d贸na veu als xiquets i adolescents de la poblaci贸 en esta situaci贸 de crisi

L’脿rea de Benestar Social de l’Ajuntament ha convocat el Consell de la Inf脿ncia i l’Adolesc猫ncia enmig d’esta situaci贸 excepcional.

La Regidoria de Benestar Social, a trav茅s de l’Equip Especialitzat d’Intervenci贸 dels Serveis Socials Municipals (EEIA), ha convocat esta setmana una sessi贸 extraordin脿ria del Consell de la Inf脿ncia i l’Adolesc猫ncia Local (CIAL).

Este est脿 format per alumnes dels centres educatius de la poblaci贸, d’entre quart curs de Prim脿ria i Batxillerat, fins a la seua majoria d’edat.

L’objectiu d’esta trobada ha sigut “con茅ixer de primera m脿 com estan vivint esta situaci贸 tan complicada i singular” ha explicat la regidora de l’脿rea, Mar铆a Jes煤s Albiol.

Com a col路lectiu “tenen les seues inquietuds, les seues pors, els seus anhels; per貌 tamb茅 les seues propostes i idees per a eixir junts i refor莽ats d’a莽貌 i hem d’escoltar-les” ha assegurat, i ha informat que han posat a la seua disposici贸 l’equip de treball de l’EEIA perqu猫 puguen fer aportacions, propostes i compartir idees al llarg del desenvolupament d’esta crisi, a trav茅s del correu electr貌nic.

El CIAL es convoca de forma quadrimestral i, justament, l’煤ltima trobada mantinguda es va celebrar el dia abans de l’inici del confinament de la poblaci贸.

Durant l’煤ltima sessi贸, els consellers van aportar idees isuggeriments “que hem hagut d’aparcar moment脿niament a conseq眉猫ncia d’esta crisi sanit脿ria” ha explicat Albiol, aix铆 que avui s’ha traslladat “la voluntat de l’equip de l’脿rea de Benestar Social de reprendre tot els acords, ajustant-los al nou escenari i ampliant les seues aportacions, a les ja manifestades, al llarg d’estos dies dif铆cils”.
L’objectiu del CIAL, des de la seua creaci贸 el novembre de l’any passat, 茅s el de tractar temes d’inter茅s per a ells, aix铆 com fomentar la seua participaci贸 en q眉estions de l’脿mbit local perqu猫 puguen extraure’s propostes de millora.

“I aix貌 茅s el que hem pret茅s amb esta nova trobada en plena crisi; hem volgut escoltar les seues sensacions i les seues opinions i que entenguen i interioritzen que el que ells proposen 茅s important, ens interessa i ho tenim en compte” ha ampliat la regidora.

L’Ajuntament va impulsar la creaci贸 d’aquest Consell de la Inf脿ncia i l’Adolesc猫ncia tenint en l’horitz贸 l’elaboraci贸 d’un Pla Municipal de la Inf脿ncia i l’Adolesc猫ncia que podr脿 abordar-se amb la presa de noves mesures, activaci贸 o millora de serveis i inversions relacionades amb la garantia dels drets dels xiquets i adolescents en la poblaci贸, “en esta nova conjuntura, l’opini贸 i viv猫ncia dels m茅s menuts ser脿 molt important, perqu猫 la crisi sanit脿ria i els seus efectes incidiran directament en les propostes que incloga este Pla.

Per a aix貌, l’Ajuntament compta amb el suport i assessorament de t猫cnics d’UNICEF.

Leave a Reply

Your email address will not be published.