fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Cap positiu en coronavirus entre els agents en actiu de la Policia Local de Borriana

Cap positiu en coronavirus entre els agents en actiu de la Policia Local de Borriana

Esta setmana, la plantilla s’ha sotmès als tests ràpids aportats per l’empresa Satine.

Cap positiu en coronavirus, de moment, és el resultat dels tests ràpids de diagnòstic serològic de la Covid-19 realitzats esta setmana a tota la plantilla en actiu de la Policia Local de Borriana en les dependències policials.

Així, el test ràpid de detecció proporcionat gratuïtament per l’empresa borrianenca Satine, als 72 agents de la plantilla en actiu, ha oferit com a dades rellevants que les anàlisis als agents en tots els casos han resultat negatius i cinc persones presenten anticossos.

Tant el regidor Seguretat, Javier Gual, com el cap de la Policia Local, Francisco Catalán, han volgut expressar el seu agraïment a l’empresa Satine i també han mostrat la seua satisfacció pels resultats.
Perquè estos resultats avalen que la decisió d’organitzar el treball policial en torns setmanals de 12 hores diàries i amb descansos de 14 dies, resulta “efectiva i molt adequada per a la contenció i prevenció de l’expansió de la Covid-19 entre la plantilla d’agents, i més tenint en compte el treball que realitzen tan exposat al contagi del virus”.

Segons ha indicat Gual, “ens preocupa que els treballadors i les treballadores municipals desenvolupen el seu treball de la forma més segura possible, que repercuteix directament en la ciutadania” i estos test ràpids han servit, d’una banda, per a “proporcionar tranquil·litat als mateixos empleats públics” i, per un altra, per a poder “evitar posar en risc la salut dels veïns i les veïnes, ja que els agents de Policia Local treballen en contacte directe amb la població”.

Com ha remarcat Francisco Catalán, tant els tests com la resta de material i mesures de prevenció “donen seguretat a un dels col·lectius que està més exposat al virus”, perquè, a judici seu, “és obvi que el personal policial municipal assumeix un risc greu d’exposició a la malaltia i necessita equips i mesures de protecció i, en este sentit, els test ràpids “són necessaris per a determinar, en el moment en què es realitza el test, si estos treballadors i treballadores poden portar, encara que siga de forma asimptomàtica, el coronavirus”.

Finalment, el regidor delegat de l’àrea i el cap de la Policia Local han volgut destacar “l’extraordinària labor, la predisposició i la dedicació de tota la plantilla policial, dia rere dia”, des que es va iniciar l’estat d’alarma en “el seu treball de control de les mesures de confinament i per a garantir el funcionament dels serveis essencials”.

Per a Gual, un treball “eficaç i eficient”, el que estan realitzant els homes i les dones que componen la Policia Local de Borriana, i Catalàn ha destacat la “predisposició i col·laboració prestada en l’actual situació” perquè cada dia demostren amb “el seu treball sempre pròxim, el seu provat sentit del deure, la preparació i la capacitat en el quefer professional”.

“Una vegada més, la Policia local torna a estar a l’altura de les circumstàncies, ajudant en una causa que ens afecta a tots i en un moment especialment

Leave a Reply

Your email address will not be published.