fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els centres educatius de Borriana aborden els 煤ltims detalls davant la imminent tornada a l’escola

Els centres educatius de Borriana aborden els 煤ltims detalls davant la imminent tornada a l’escola

El curs acad猫mic 2020-2021 a la Comunitat Valenciana comen莽ar脿 el 7 de setembre i finalitzar脿 el 23 de juny de 2021 per a Infantil, Prim脿ria, Secund脿ria i Batxillerat.

Davant la situaci贸 d’incertesa generada per la situaci贸 actual de la Covid-19 i per la insist猫ncia d’alguns mitjans de comunicaci贸 en la falta de planificaci贸 en algunes comunitats aut貌nomes respecte a l’inici de curs, el regidor d’Educaci贸 de l’Ajuntament de Borriana, J. Ramon Monferrer, ha volgut enviar un missatge de tranquil路litat a les fam铆lies, “tots els centres escolars de Borriana estan preparats per a reobrir les seues portes a un nou curs de forma segura”.

El regidor d’Educaci贸 ha manifestat la seua plena confian莽a en el treball i la capacitat dels equips directius dels centres educatius de Borriana, que han estat preparant a consci猫ncia els seus centres, d’acord amb els protocols d’actuaci贸 que s’han enviat des de la Conselleria d’Educaci贸 i la Conselleria de Sanitat.

Cada centre educatiu ha elaborat el seu Pla de Conting猫ncia d’acord amb les seues caracter铆stiques (organitzaci贸 d’entrades i eixides, distribuci贸 de grups, espais i aules, menjadors, etc.), per fer front a la nova situaci贸. Monferrer ha manifestat, “conec els centres, conec els plans de conting猫ncia en els quals hem col路laborat quan se’ns ha requerit, i puc assegurar que el treball i la tenacitat dels docents de Borriana no ser脿 debades”.

A m茅s, el regidor d’Educaci贸 ha informat que el proper dilluns 31 d’agost tindr脿 lloc una reuni贸 entre les pediatres dels centres de salut de la ciutat i els directors de les escoles, instituts i escoles infantils per coordinar el protocol propi, d’脿mbit local , en cas que hi haja un alumne o adult amb s铆mptomes de coronavirus. Una iniciativa que ha partit dels equips de pediatria de Borriana i que ha estat molt ben acollida per les direccions dels centres. J. Ramon Monferrer, que coordinar脿 la reuni贸, ha volgut manifestar la seua gratitud per esta iniciativa 煤nica -no coneixem cap altra localitat on fa莽a- que hauria de generalitzar-se a tots els municipis.

Tots els centres han de garantir el major percentatge de presencialitat possible, el 100% en Infantil i Prim脿ria, d’acord amb les directrius del Ministeri d’Educaci贸 que s’han fet arribar als centres a trav茅s de la Conselleria d’Educaci贸, tal com es va acordar el passat mes de juny en la reuni贸 amb els representants d’Educaci贸 de les 17 comunitats aut貌nomes de l’Estat espanyol. La possibilitat de classes no presencials estar脿 condicionada per l’evoluci贸 de la pand猫mia, per貌 no en les condicions actuals.

La Conselleria d’Educaci贸 de laGeneralitat Valenciana, per la seua banda, seguint aquests acords ha invertit m茅s de 207 milions extra a reorganitzar centres, comprar material sanitari i contractar m茅s de 5.000 professors i 3.000 monitors de menjador, per a dur a terme una incorporaci贸 segura de l’alumnat a les aules.

Els centres educatius de Borriana, d’acord amb el calendari escolar establert per la Conselleria d’Educaci贸 de la Generalitat Valenciana, iniciaran el nou curs el dilluns 7 de setembre i acabaran el 23 de juny, per als nivells d’Infantil, Prim脿ria, Secund脿ria i Batxillerat.

Per evitar aglomeracions, les entrades dels menors als centres educatius es faran per diferents accessos, igual com les eixides i les estades als patis i a les zones esportives, i es faran en horaris escalonats, amb les mesures necess脿ries i la seguretat que refor莽ar脿 la Policia Local de Borriana.
L’煤s de mascareta ser脿 obligatori per a tot el professorat, excepte el dels grups estables de conviv猫ncia (grups bombolla), aquells en qu猫 茅s impossible que no hi haja interacci贸 i mantindre la dist脿ncia. Per als alumnes fins a quart de Prim脿ria no ser脿 “necess脿ria”, com tampoc per als majors, sempre que estiguen en els seus pupitres i respecten la dist脿ncia de seguretat d’un metre i mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.