fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

STEPV critica que es realitzen reunions de coordinaci贸 docent en la Fase 1

STEPV critica que es realitzen reunions de coordinaci贸 docent en la Fase 1

Tamb茅 ha exigit la negociaci贸 d’un pla de conting猫ncia en l’脿mbit educatiu. La Conselleria ha informat que es negociar脿 en breu..

Este mat铆 ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la resoluci贸 per la qual es regulen les condicions d’obertura dels centres educatius a partir de l’entrada en vigor de la Fase 1 en els territoris en qu猫 s’aplique.

El Sindicat ha fet una pr猫via abans de la negociaci贸 de la resoluci贸 per a exigir la negociaci贸 d’un pla de conting猫ncia en l’脿mbit educatiu, com ja fa dies que ha reclamat, perqu猫 estem negociant la reobertura dels centres i encara no disposem d’este instrument. Igualment, cal que en l’elaboraci贸 d’este pla de conting猫ncia participen els comit猫s de seguretat i salut laboral i la Mesa Sectorial d’Educaci贸. El Secretari Auton貌mic, Miguel Soler, que ha presidit la reuni贸, ha informat que en breu s’iniciar脿 la negociaci贸 d’este pla, abans de l’entrada en la fase 2, prevista a partir del 25 de maig en aquells territoris que es troben en la Fase 1.

Quant a la resoluci贸 objecte de negociaci贸, STEPV ha manifestat que s’extralimita de l’orde ministerial que permet la reobertura dels centres en la qual es basa (Ordre SND/399/2020, de 9 de maig, del Ministeri de Sanitat), perqu猫 va m茅s enll脿 de les activitats administratives que determina l’ordre i permet la realitzaci贸 d’activitats de coordinaci贸 docent. STEPV ha exigit la retirada de les activitats de coordinaci贸 de la resoluci贸 i ha advertit que impugnar脿 la resoluci贸 si es mant茅 esta possibilitat. A m茅s que s’extralimita respecte de l’ordre ministerial, el Sindicat considera que no hi ha cap situaci贸 que justifique en la Fase 1 la necessitat de convocar reunions presencials de coordinaci贸 educativa, ja que es poden realitzar perfectament telem脿ticament. Igualment, la interpretaci贸 de quin tipus de reuni贸 es pot realitzar queda tan oberta que cap qualsevol activitat, des de reunions de departament o cicle fins a claustres complets. Tamb茅 queda a la discreci贸 de les direccions la immensa responsabilitat de decidir qui accedix i qui no al centre educatiu. En la demanda de retirar les reunions de coordinaci贸 del document han coincidit quatre dels cinc sindicats de la Mesa Sectorial, representant el 85% del professorat.

Sobre este punt, el Secretari Auton貌mic ha manifestat que la Conselleria no vol prohibir la possibilitat que es realitzen este tipus de reunions per貌 s’ha comprom茅s a especificar limitacions, ja que en cap cas s’est脿 pensant en la convocat貌ria de claustres o d’altres reunions similars (COCOPE, Departaments, etc.) sin贸 simplement en reunions de poques persones per a prendre decisions que puguen afectar la preparaci贸 del centre per a l’elaboraci贸 de determinades proves extraordin脿ries o les EBAU, etc.

STEPV estar脿 pendent de la publicaci贸 de la resoluci贸, prevista esta vesprada, i prendr脿 les decisions que considere escaients si valora que no garantix la seguretat i la salut del conjunt del professorat.

A m茅s del tema de la coordinaci贸, que ha centrat gran part del debat de la resoluci贸, el Sindicat ha fet aportacions en el sentit de concretar molt m茅s els procediments que cal seguir quan es produ茂sca l’obertura dels centres per a la realitzaci贸 de les tasques administratives corresponents (recepci贸 de material sanitari, mobiliari, atenci贸 a les fam铆lies amb problemes per fer el seguiment del treball telem脿tic), la situaci贸 del personal, tant docent (direcci贸) com no docent (personal d’administraci贸 i serveis) que es trobar脿 als centres a partir de dem脿 en aquelles zones que es troben en Fase 1.

Igualment, el Sindicat ha demanat que es tinga en compte el personal sensible a complicacions davant el contagi de la COVID-19 perqu猫 s’accepten les declaracions responsables per eximir-los de la seua pres猫ncia al centre en cas de ser reclamat.

Quant al torn obert de preguntes, el Sindicat ha traslladat les q眉estions seg眉ents:

– Perm铆s per poder-se despla莽ar als pisos llogats en altres localitats on treballa el professorat: de moment no han pogut donar resposta a esta possibilitat.

– Places que no s’han cobert en les adjudicacions: es tornaran a ofertar per貌 no poden evitar la part presencial en la dif铆cil cobertura i de moment no es contempla esta possibilitat.

– Convocat貌ria de la Comissi贸 de seguiment acord interins: la volen convocar per貌 ara tot va m茅s lent per la situaci贸 en qu猫 ens trobem.

– Avan莽ament de les adjudicacions d’inici de curs de juliol per tindre m茅s temps per preparar l’inici de curs. No poden comprometre’s perqu猫, com han dit abans, tot va m茅s lent i dubten que puguen adjudicar m茅s prompte

– Ampliaci贸 de la contractaci贸 del professorat inter铆 que t茅 una substituci贸 i que acaba el seu contracte el 30 de juny. S’estudiar脿 la possibilitat en aquells casos en qu猫 siga necessari el manteniment de la contractaci贸.

– Publicaci贸 del llistat acreditacions de lleng眉es: Les Direccions Territorials no poden treballar al ritme que caldria per a la situaci贸 en la qual estem i de moment no s’ha pogut fer.

– Les assessories de CEFIRE es convocaran? No, enguany finalment no.

Leave a Reply

Your email address will not be published.