fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim impulsa l’ús del valencià a través de la cartelleria immobiliària

Benicàssim impulsa l’ús del valencià a través de la cartelleria immobiliària

L’oficina de normalització lingüística cerca aconseguir implantar l’ús de la llengua vernacla a través de les accions quotidianes.

El regidor de cultura, Javier Alonso, ha informat de la nova campanya de promoció de l’ús del valencià que l’ajuntament va a engegar. “Volem que els ciutadans utilitzen el valencià en el seu moment a dia i per açò, la millor forma és impulsar xicotetes accions quotidianes on el valencià, habitualment es queda fora per qüestions quasi alienes a la voluntat dels ciutadans com és aquest cas dels cartells de promoció immobiliària”, ha assenyalat l’edil.

Alonso ha explicat que “quan un veí vol vendre o llogar el seu habitatge o local, sol acudir a cartelleria prefabricada que sempre sol estar en castellà i per açò mai se solen veure aquests rètols en valencià. Així que des de l’ajuntament creiem que és una acció promocional senzilla i que va a tenir un bon acolliment entre els ciutadans de Benicàssim que, en la seua majoria són valencià-parlants”.

El regidor de cultura ha recordat que “en el nostre municipi, afortunadament hi ha un índex molt elevat de l’ús del valencià i no existeix ruptura lingüística, ja que la major part de la població és bilingüe, però és cert que hem de treballar cada dia perquè aquesta realitat seguisca sent així i salvaguardem el tresor patrimonial i cultural que suposa la nostra llengua”.

Des del departament de normalització lingüística s’han editat 100 cartells de “És vine” (es ven) i “És *lloga” (es lloga), que seran distribuïts gratuïtament entre aquells veïns que desitgen realitzar una d’aquestes accions immobiliàries i trien l’opció de fer-ho en valencià.

Aquesta acció s’uneix ja a altres de promoció de l’ús del valencià en la vida quotidiana dels ciutadans, com el lliurament gratuït de targetes per a invitació d’una festa, com un aniversari, que va dirigida als escolars i que qualsevol xiquet/a pot sol·licitar fins a una quantitat de 50 unitats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.