fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana honra a la Merc猫 en el seu dia gran amb actes populars i religiosos

Borriana honra a la Merc猫 en el seu dia gran amb actes populars i religiosos

El trasllat de la imatge, la missa i la posterior process贸 van centrar l’atenci贸 durant la vesprada d’ahir, mentre que el sopar de 鈥減aiporta鈥 i la iniciativa solid脿ria de recollida d’aliments es van celebrar durant la nit.

El barri de la Merc猫 de Borriana 茅s un dels nuclis hist貌rics de la ciutat i amb l’arribada de la celebraci贸 del dia de la Mare de D茅u s’ha llen莽at al carrer per honrar-la. Diversos representants municipals van participar dels actes del trasllat de la imatge de la Mare de D茅u des de l’esgl茅sia de Sant Blai fins a la Confraria, de la posterior missa i de la process贸 que va recorre els carrers del centre. Durant el recorregut de la imatge de la Mare de D茅u, dos dels acompanyants van atraure un bon nombre de mirades. Es tracta dels gegants Merc猫 i Blai, que es converteixen en reflexos perfectes de la incorporaci贸 que Borriana va viure de la tradici贸 dels gegants i cabuts catalans. Va ser el sagrist脿 barcelon猫s Carles Romero qui en arribar a Borriana a la segona d猫cada del segle XX i quedar destinat a la parr貌quia de la Merc猫, es llen莽脿 a importar la festa dels gegants i cabuts.

S贸n dues figures que substitueixen a les dos originals que es podien observar tamb茅 a les portes del temple, les que acompanyen a la process贸, i que sempre han estat al c脿rrec i conservaci贸 de les dones de la Confraria de la Merc猫.

Els actes m茅s populars van ser聽la celebraci贸 del tradicional sopar de Paiporta que cada any reuneix a centenars de persones a la seu la Falla de la Merc猫. A m茅s, durant la trobada al voltant de la taula tamb茅 es va realitzar una campanya de recollida d’aliments que es destinaran a C谩ritas. Despr茅s que la pluja amenac茅s amb mullar聽un dels actes m茅s populars de la Merc猫 com s贸n els 鈥渃abuts鈥, la seva celebraci贸 va servir per comprovar la resist猫ncia dels renovats 鈥渃abuts鈥 als cops de centenars de nens i nenes i a la humitat de la jornada. Durant la tarda d’ahir, de nou la meteorologia va donar la treva necess脿ria per a la celebraci贸 dels actes al carrer i va permetre que, un any m茅s, els ve茂ns i ve茂nes del barri de la Merc猫 i de bona part de Borriana mostressin la seva devoci贸 i participaci贸 en els actes populars i religiosos en honor a la Mare de D茅u.

Leave a Reply

Your email address will not be published.